Fördöm attacken på fredaktivisterna!

Freedom Flotilla lastad med 10 000 ton förnödenheter attackerades av israelisk militär i morse.

Uppgifter talar om  att 14-16 av fredsaktivisterna dödades under attacken. Många är skadade och samtliga skepp beslagtagna. Israelisk TV , Al Jazeera och andra medier  har rapporterat hela morgonen. Attacken toppar nyhetssändningarna världen över. Stormningen  av skeppen ska ha skett på internationellt vatten  och det finns uppgifter om att en israelisk helikopter  har beskjutit ett av fartygen.

Al Jazeeras sista rapport från Mavi Marmara, som stormades först  

Brott mot folkrätten

En blodig attack mot fredsaktivister på väg med förnödenheter till befolkningen i Gaza  är ännu ett allvarligt brott mot folkrätten. Israels propagandamaskineri jobbade för högtryck under gårdagen för att desinformera och framställa fredsflottiljen som ett hot mot Israel. Finns det någon som litar på information från en stat som kallblodigt attackerar skepp lastade med elektriska rullstolar, medicin, avsaltningsanläggningar och liknande förnödenheter, skepp med fredsaktivister från hela världen  vars enda syfte är en humanitär insats och att fokusera på Israels illegala blockad mot Gaza. Först bombas infrastruktur , fabriker, skolor och bostäder och sedan hindras återuppbyggnaden via blockaden. När människor vill hjälpa beskjuts de med skarpa skott.

Israel har strypt yttrandefriheten och  förbjudit israelisk radio och teve att rapportera döda och sårade.

Fördöm attacken

Nu måste det internationella samfundet agera skarpt! Hade det internationella samfundet satt ned foten och vidtagit åtgärder när Goldstonesrapporten presenterades hade Israel aldrig vågat agera som de gör idag. Från många olika håll fördöms attacken och manifestationer till stöd för fredsflottiljen planeras.

Den blodiga israeliska attacken mot fredliga Ship to Gaza-passagerare borde vara droppen för också de mest inbitna Israel-vänner och en signal till Sverige och EU att gå från ord till handling. Det räcker inte längre med fördömanden, efter 43 års ockupation vet vi att sådant inte påverkar Israel. …..(Per Gahrton)

Solidaritetsmanifestation er måndag 31 maj
Stockholm: Manifestation 18.00 på Sergels Torg.
Malmö: Manifestation 18.00 på Gustav Adolfs torg.
Göteborg: Manifestation 18.00 på Gustav Adolfs torg.
Jönköping: Manifestation 18.00 i Rådhusparken.
Uppsala: Manifestatin 17.00 Stora torget.
Umeå, Helsingborg Falun, Uddevalla, Västerås och Örebro.

Allt fler städer kommer till.

Carl Bildt hhar informerat om att den israeliske ambassadören  kallats till UD och  att möten pågår i EU för att samordna någon form av agerande.

Ship to Gaza i Malmö rapporterar kontinuerligt. På Twitter kom kontinuerligt nyheter och kommentarer under taggarna #ShiptoGaza och #flotilla. Guardian.co.uk gör kontnuerliga uoppdateringar.

Bloggat Jinge, Svensson, Motbilder, Peter AnderssonRöda Berget, Röda Lund,Ulf Bjereld

Media dn svd1 ex ab1234 .

Läs vad andra skriver om , , , , , , , intressant

10 comments for “Fördöm attacken på fredaktivisterna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.