Kraftfull manifestation mot Israels attack.

Stora manifestationer över hela Sverige mot Israels illegala attack på den så kallade Frihetsflottiljen.

Israel visade sitt rätta ansikte de attackerade  och dödade 19 och sårade 60 fredsaktivister på väg med förnödenheter till befolkningen i Gaza. På internatioinellt vatten omringade och bordade israelisk militär fartyg efter fartyg och fängslade delar av besättningen. FN, EU och många länder fördömer attacken.

Stockholm samlades 7000 på Sergels torg och i Göteborg var vi 4000 tusen som samlades på Gustav Adolfs torg för att visa vår solidaritet med besättningen på Ship to Gaza .

Enough is enough. Nu får det vara slut på den frisedel Israel använt sig av då de gång på gång brutit mot internationell lag och folkrätt sa en av talarna. Dagens attack och planerade mord på flera fredsaktivister har öppnat ögonen på många som tidigare inte sett vad som försiggått. Manifestationens budskap var att nu får det vara nog. Nu måste ord övergå i aktiv handling. Isolera Israel genom ekonomisk bojkott, kalla hem den svenska ambassadören i Israel . Bryt alla förbindelser med Israel, en  stat som tar sig rätten att stå över internationell rätt och som kallblodigt att dödar civila vars syfte är att bistå en befolkning som satts på svältkur i världens största utomhusfängelse.

Motbilder skriver om alla de gånger Israel dödat människor som arbetat för freden. Svensson rapporterar från demonstrationerna. Jinge har skrivit flera inlägg under dagen. Morgan skriver om de satans mördarna och Heksann fördömer attacken. Röda Lund rapporterar

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , intressant

  7 comments for “Kraftfull manifestation mot Israels attack.

  1. Pingback: Trottens Betraktelser » Bilder från kraftfull protest i Göteborg

Comments are closed.