Israels propagandakrig kan inte sänka Ship to Gaza.

Israels hela propagandamaskineri jobbar nu för högtryck .

Israel skapar desinformation i ett desperat försök  att förtala den så kallade Frihetsflottiljen som är på väg till Gaza med förnödenheter. Israel Ministry of Foreign Affairs ligger t om och bevakar vad som sägs på Twitter. När jag skickade vidare ett meddelande från free gaza org fick jag och ytterligare tre personer snabbt ett meddelande om hur mycket hjälp som sänds in till Gaza från Israel med andemeningen att det inte går någon nöd på befolkningen.

IsraelMFA […]@annarkia Every week Israel is bringing thousand of tuns of supply in to Gaza
[…]

Enligt FN ser situation helt annorlunda ut

DN: ”Enligt en 25-sidig rapport, ”Challenges to meeting the humanitarian needs of Palestinian”, som nyligen lades fram av FN-organet Ocha, så har Israel bromsat och till och med saboterat transporterna av hjälp till palestinerna i Gaza och Västbanken. FN-organet beskriver i rapporten hur de israeliska myndigheterna har använt sig av en onödig och tidskonsumerande byråkrati, som sätts in på alla och mot all personal i det pågående hjälparbetet, vilket sker på ”bekostnad av de hjälpbehövande”. Bland annat har det varit svårt för FN:s hjälparbetare att röra sig i området, vidare har Israel fördröjt behovet av nya skolor, bostäder och andra byggprojekt. Till exempel lämnade FN redan för ett år sedan en begäran om att få investera 600 miljoner kronor i ny sjukvård, skolor och bostäder till Gazaborna. Efter segdragna förhandlingar tillåts ett bantat projekt. Och i den israeliska tidningen citerades nyligen premiärminister Benjamin Netanyahu som säger: ”Låt dem bygga i trä. Betong används för att bygga bunkrar.””

Israel bedriver nu en regelrätt desinformationskampanj.

Vem tror de att de kan lura? Israel snärjer in sig i lögner de inte kan ta sig ur. Blockaden mot Gaza bryter mot folkrätten. Enligt The Independent laddar nu Israel för att stoppa flottiljen. Israeliska krigsfartyg låg under gårdagen i full beredskap i medelhavet för att förhindra att åttaskepps flottiljen når kusten utanför Gaza. Hur kommer det internationella samfundet att reagera? Stå stillatigande bredvid och titta på?

Vad som än händer kommer den så kallade Frihetsflottiljen  och befolkningen i Gaza att stå som segrare. Än en gång tvingas Israel förklara varför oskyldiga människor ska bestraffas genom att stängas in i världens största utomhusfängelse. Israels lögner och propagandakrig kan inte sänka Ship to Gaza. Blockaden måste få ett slut. Det är bråttom.

Tidigare inlägg

ab12,dn123, ex1, svd12

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , jinge, martin moberg, intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] DN, DN, Dagen, Dagen, Exp, AB, SvD , SvD, KB, GP Bloggar: Dessa mina minsta…, Annarkia, The […]

trackback

[…] Motbilder, Ulf Bjereld, Anna Wester, Dessa Mina Minsta Bröder, Roya, Forum för Frihet, Jinge, Annarkia Läs även andra bloggares åsikter om Ship to Gaza, Freedom Flotilla, Mord, Israel, Gaza, […]

trackback
Trottens Betraktelser » Israelisk terror-attack mot Ship to Gaza
13 years ago

[…] Röda Lund, Anna Wester, Jinge, Svensson, Roger Jönsson, Jonas Sjöstedt, Utsikt från ett tak, Annarkia, In Your Face, Rasmus Lenefors, Scaber Nestor, Svensson, Högbergs tankar, Peter Andersson, Lasses […]

essbeck
13 years ago
trackback

[…] 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, Posted by essbeck Filed in Uncategorized Tags: Gaza, Israel, ship to gaza […]