Upprop för att skydda Ship to Gaza.

Den 21 maj startades ett upprop för att uppmana Carl Bildt och regeringen att uttala sitt stöd för passagerarna på Ship to Gaza och att klargöra att Sverige följer internationell rätt.

”Appell för Sveriges stöd till sina medborgare på internationellt vatten:

Vi oroas över att vår regering underlåter att uttala sig när Israel hotar att attackera de svenska medborgare som färdas med Ship to Gaza på internationellt vatten. Ship to Gaza är en ideell och partipolitiskt obunden förening, som sänder humanitärt bistånd till den utsatta befolkningen på Gazaremsan, och som färdas helt obeväpnad i fredlig solidaritet – från människa till människa. Vi, som svenska medborgare, uppmanar därför vår regering att:
1. Klargöra för Israel, på diplomatisk väg, att israelisk lag inte gäller på internationellt vatten, att våldsanvändning mot skepp som fredligt färdas långt ifrån deras territoriella vatten, strider mot gällande internationell rätt och att Sverige står på den internationella rättens sida i denna fråga.
2. Offentligt erkänna sin lojalitet med svenska medborgare, vilka den svenska staten representerar, samt tillkännage sin intention att i enlighet med detta verka för att medborgarnas rättigheter respekteras och deras säkerhet garanteras.”

Du kan skriva under på den här sidan

Media

  • Staffan Granèr om Ship to Gaza.
  • Per Gahrton Skydda ship to aza, Bildt

Bloggat

Tidigare inlägg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bloggat: Röda Göinge, Röda Malmö, Annarkia, Bo Forsberg, Läs mer: Arbetaren, Internationalen, ETC, Borgarmedia: EX, AB, NM, Newsdesk, GP, […]