Ge Ship to Gaza fri lejd!

Frihetsflottan Ship to Gaza är på väg och väntas anlöpa Gaza hamn i kväll eller i morgon om Israel nu ger fri lejd.

Professor Rickard Falk skriver i ett mailtill besättningen påA  Ship to Gaza:

”Eftersom Israel förnekar att man ockuperar Gaza har man ingen laglig rätt att stoppa fredliga fartyg att anlöpa området”

Israel förbereder sig på att borda och stoppa fartygen som ingår i frihetsfottiljen som är på väg med förnödenheter till Gaza. Redan innan bombmattorna spreds över Gaza julen 2008 och förstörde stora delar av infrastrukturen, odlingar, fabriker, skolor och bostäder var befolkningen nära en humanitär katastrof på grund av blockaden. Blockaden har fortgått sedan dess. Nästan allt grundvatten är okänligt som dricksvatten och avsaltningsanläggningarna  förstördes av Israels bomber förra året. Elförsörjningen  är obefintlig och tiotusentals palestinier tvingas leva på de raserade resterna av sina hus.

Ship to Gaza Sverige ingår i aktionen Free Gaza Movement en flottilj med   fartyg och en besättning från hela världen. Skeppet är lastat med bl a utrustning för att reparera avsaltningsanläggningarna, solceller för soldriven energi, cement, sjukvårdsutrustning och böcker till barnen. Alfons på arabiska.

Stödet för Freedom flotilla ökar.

Haaretz Israels största liberala tidning på ledarplats på ledarplats omedelbart stopp på vad man kallade ”belägringen av Gaza”.  Detsamma gör Aftonbladet och Expressen.
EU upprepade genom ”utrikesminister”, Catherine Ashton, kravet att häva blockaden. Carl Bildt har vädjat till Israel att inte attackera fartygen som är på väg till Gaza.
Den israeliska organisationen, Coalition of Women for Peace (eilat@coalitionofwomen.org), uppmanar  sina landsmän att stödja Ship to Gaza och Freedom Flotilla.

The Israeli siege imposes economic and political isolation on the people of Gaza and deprives them of the most basic rights: the rights to travel freely, study, work, receive medical treatment, and engage in the social, political and cultural life of the Palestinian people.

To all this we say:

Not in Our Name!”

Världens ögon vilar på Israel

Frihetsflottan är på väg och väntas anlöpa Gaza hamn i kväll eller i morgon om Israel nu ger fri lejd. Sent i går kväll stoppades Henrik Mankell och att gå ombord på fartyget  på Cypern. Den goodwill som en så välkänd och populär författare som Mankell skulle ge frihetsflottan har inte setts med blida ögon av Israel. ”Frihetsflottiljen” tvingar Israel att än en gång försöka förklara för världen varför de håller Gazaborna instängda i världens största utomhusfängelse.

Israels bojkott borde mötas av en internationell bojkott baserat på de grunder som bojkotten mot apharteid i Sydafrika en gång gjordes. Det är Israel som borde isoleras inte Gaza.

Tidigare inlägg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

16 comments for “Ge Ship to Gaza fri lejd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.