Hur tänker Bildt här?

Shame on you mr Carl Bildt!
Det här är bara för mycket. Sveriges utrikesminister bromsar sanktioner mot Syrien. Ett land som gjort sig känt för att skjuta skarpt på fredliga demonstranter. Ett land som torterar oliktänkande.

Så har han mage att  slänga ur sig en tweet som gör gällande att han medverkat till de sanktioner mot Syrien som EU precis beslutat-

Bra att EU tagit beslutet då den utrustning som avses använts för att spåra oliktänkande och oppositionella. Men varför låtsas som om Du medverkat till beslutet Carl Bildt när det var tvärt om?

På grund av Sverige blev EU:s sanktioner mot Syrien svagare än de annars varit. Alla övriga EU-länder stod bakom ett förbud mot att handla med syriska telefonbolag men Sverige vill tillåta fortsatta affärer med diktaturen, det uppger flera samstämmiga källor för SVT. Redan förra veckan kunde SVT avslöja att svenska Ericsson förser Syrien med teknik som gör det möjligt att följa allt som oppositionen gör via mobiltelefoner. SVT kunde också berätta att Sveriges handel med diktaturen slår rekord. (SVT)

Just till Syrien har Ericsson sålt teknik med vars hjälp Assad-regimen kunnat spåra oppositionella.  Det är faktiskt så att den svenska handeln med diktaturstaten har blomstratunder Assads mandat vid makten.  Dit har migrationsverket med migrationsminister Billströms (m) bifall avvisat oliktänkande som sökt sin trygghet undan Haafez al Assad-regimens tortyrkammare i Sverige.

Så varför förvånas över Bildts försök att stoppa sanktionerna mot EU?

När den arabiska våren svepte in över Libyen höjde samme Bildt fingret och talade om stabilitet. Handelsminister Ewa Björling (m)  sålde övervakningsutrustning till Qadaffi som skulle användas för att övervaka flyktingar på väg till Europa. För regeringen Reinfeldt är det åter igen penningen som styr. Exportinkomster är viktigare än solidariteten  med ett folk som gör uppror mot sin despot. Det är inte bara Carl Bildt som borde skämmas det bör hela den moderatledda  regeringen göra!

Media: svt1 dn1 ex1 ab svd1 & beelzebjörn &Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 comments for “Hur tänker Bildt här?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.