Juholt står på sig.

Idag inleder socialdemokraterna den årliga sammankomsten för förtroenderådet.Samma dag slås stora rubriker upp i Svenska Dagbladet som deklarera förtroendekris för Håkan Juholt. Aftonbladet hakar .  Samtidigt  presenterar Håkan Juholt sin vision för framtiden och sätter tonen inför helgens förtroenderåd med en artikel på DN debatt.

 Kvartalspolitiken ska avslutas.Vi ser i dag en kortsiktig och framtidsblind politik med havererande infrastruktur, lågt ställda klimatmål, återkommande vårdskandaler, bostadsbrist och kanske främst: prioriteringar som sänkt krogmoms framför utbildningssatsningar. Vi Socialdemokrater har dragits med i ett debattklimat som oftast inte blickar längre än nästa budgetförslag eller nästa presskonferens.

Därför föreslår vi för vårt förtroenderåd – som inleds i dag – två nya, fasta mål i vår nya ekonomiska politik. Dels ett sysselsättningspolitiskt ramverk som sätter upp mål för bland annat sysselsättningsgrad och antal arbetade timmar, och därtill ett mål för offentliga investeringar i reala tillgångar, främst vårt lands infrastruktur. De ska förtydliga vikten av att ta ansvar för det långsiktiga över det kortsiktiga – men det framåtblickande ska även genomsyra hela vårt arbete, från partiprogram till debattartiklar och presentation av politiska förslag.(DN)

Låt oss hoppas att det är de politiska samtalen som media kommer att rapportera om. Håkan Juholt visar en vilja och en viljeinriktning som går stick i stäv med alliansens politik.  Det är kanske detta som är problemet för den borgerligt styrda pressen ? Går förtroenderådet på Håkan Juholts linje  är det på tiden att media slutar lyssna på femtekolonnare och stänger av kampanjen mot Juholt och istället börjar granska politiken.

Lästips: Lena Sommestad om socialdemokraternas nya ekonomiska politik.

Media: ab123, ex, dn1, svt, sr, svd1

Andra om , ,   , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
Mediedrev istället för politik
12 years ago

[…] DN , SvD , AB , EP , SVT , DN , DN , DN Bloggar: Kulturbloggen , Annarkia , Johan Westerholm , Martin Moberg , Högbergs tankar , […]