Ett förräderi utan slut?

Ny information från WikiLeaks som publiceras i Dagens Nyheter visar det som många av oss för längesedan insett.

Abbas och  den palestinska myndigheten på Västbanken spelar under täcket med den israeliska säkerhetstjänsten Shabak.   Den palestinska poliskåren har godkänts och tränats av USA.

Utåt har Abbas fört en linje medan han i samtal med förhandlare  för staten Israel  företrätt en helt annan. I utbyte mot en palestinsk enklav att styra över har Abbas försökt sälja ut östra Jerusalem, bosättningarna som splittrar Västbanken och palestinska flyktingar. Israelerna i sin tur ville förhandla bort egna medborgare. De föreslog att områden med många israeliska araber skulle inlemmas i en framtida Palestinsk stat.   Det kan inte ses på annat sätt än som  ett led i den etniska rensning som redan pågår i Jerusalem.

Fredsprocessen står helt still och vad som kommer att hända nu vågar jag inte fundera över. Situationen är redan så spänd och rivaliteten mellan Hamas och Abbas kan ta en vändning som slutar med ytterligare en katastrof för den palestinska befolkningen.

Om inte parterna kan förhandla så måste världssamfundet besluta åt dem, och då kan inget annat än genomförandet av FN-resolution 242 vara det som tillåts vara styrdokumentet. (jinge)

Flera länder har erkänt staten Palestina. När blir det Sveriges tur?

Tidigare inlägg

Media: AB, Dagen,  Ex, Svd1
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Politik, Quisling, Rawia Morra, USA, Västbanken, Wikileaks dn1 svd123 x1 ab1 dagen Läs gärna: annarkia 1 lasse röda-b ilsemarie k&å Etiketter:Flyktingfrågan, FN, Gaza, Israel, Mahmoud Abbas, […]

Patrik Tikkanen
Patrik Tikkanen
13 years ago

”Flera länder har erkänt staten Israel . När blir det Sveriges tur?”
Mitt svar: Har redan hänt… 😉

Men jag undrar en liiiiten sak – och för att komma fram till frågan, måste jag först skriva en liten bakgrundshistoria.

När man läser rapporteringar från Israel eller bloggar om Israel, brukar man använda ett rätt så uttjatat uttryck. Man kallar ”1967-års gränser” eller ”gröna linjen” för gräns.

Obama, hela den svenska vänstern, Abbas och Bildt – alla älskar uttrycket ’1967-års gränser’. Orsakerna kan vara många men det gör inte denna ”gräns” mer till gräns än att diket vid åkern skulle vara gränsen mellan stället där bonden och älgen håller till.

Vad hände egentligen år 1967? Arabstyrkor från fem länder – i krig mot Israel. När det såg ut som att det skulle gå käpprätt för araberna, fixade FN ett stilleståndsavtal för att få ett slut på striderna. En stilleståndslinje hade skapats. Vilka fanns då på andra sidan stilleståndslinjen – jo Jordanien som från 1948 till 1967 ockuperade Västbanken. Kan du berätta hur idag folk kan påstå att denna Västbank plötsligt skulle tillhöra några andra än de som befann sig där när vapenvilan inleddes? Jordanierna har plötsligt förvandlats till palestinier (ett uttryck som inte ens nämns i FN´s resolution 242 – som du nämner i ditt inlägg)… som till råga på allt påstår sej ha nationella rättigheter i detta område.

Så ’1967 års gräns’ är helt enkelt det ställe ute i grönskan där de militära styrkorna stannade i stället för att fortsätta att puckla på varandra. En RIKTIG gräns skulle sedan i vanlig god ordning förhandlas fram mellan parterna. Detta har ännu inte hänt.

Min fråga lyder:
– Vad då Palestina?