Ett förräderi utan slut?

Ny information från WikiLeaks som publiceras i Dagens Nyheter visar det som många av oss för längesedan insett.

Abbas och  den palestinska myndigheten på Västbanken spelar under täcket med den israeliska säkerhetstjänsten Shabak.   Den palestinska poliskåren har godkänts och tränats av USA.

Utåt har Abbas fört en linje medan han i samtal med förhandlare  för staten Israel  företrätt en helt annan. I utbyte mot en palestinsk enklav att styra över har Abbas försökt sälja ut östra Jerusalem, bosättningarna som splittrar Västbanken och palestinska flyktingar. Israelerna i sin tur ville förhandla bort egna medborgare. De föreslog att områden med många israeliska araber skulle inlemmas i en framtida Palestinsk stat.   Det kan inte ses på annat sätt än som  ett led i den etniska rensning som redan pågår i Jerusalem.

Fredsprocessen står helt still och vad som kommer att hända nu vågar jag inte fundera över. Situationen är redan så spänd och rivaliteten mellan Hamas och Abbas kan ta en vändning som slutar med ytterligare en katastrof för den palestinska befolkningen.

Om inte parterna kan förhandla så måste världssamfundet besluta åt dem, och då kan inget annat än genomförandet av FN-resolution 242 vara det som tillåts vara styrdokumentet. (jinge)

Flera länder har erkänt staten Palestina. När blir det Sveriges tur?

Tidigare inlägg

Media: AB, Dagen,  Ex, Svd1
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

3 comments for “Ett förräderi utan slut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.