Elen kostar skjortan.

Blev minst sagt chockad då jag såg elräkningen från huset på kusten.

Elementen är inställda på frysfritt inte mer. Allt annat är avstängt. Det är klart att kylan har trots detta dragit kilowatt,  men ändå. Något är lurt när kostnaderna skjuter i höjden trots att man knappt använder elen.

För skoj skull jämförde jag med kostnaderna i stan.

Fortum tar överpris på nätavgift  och elöverföring jämfört med Jönköpings Energi. Kostnaderna för förbrukad el är ungefär desamma. T om en snutt billigare hos Fortum där vi har längre bindningstid. Hur vi än gör kan vi inte bli av med Fortum då de har monopol på elnätet.

Fortum

Abonnemang 1950:- per år

Elöverföring 29,70 öre/kWh

Jönköpings Energi

Abonnemang 805:- per år

Elöverföring 16,10 öre/kWh

Nu är jag förbannad.

Och jag är inte ensam. Tio personer skriver under Aftonbladets protestlista mot elnätsavgifter – varje sekund.  Fortum maximerar sina vinster medan kunderna förblöder. Var det det som var meningen med avregleringen?

Lästips: Den hälsosamme ekonomisten om en mindre lyckad avreglering.

Tidigare inlägg

Media: DN SvD12, AB12 Ex1GP1 GP2 SvT E24

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Marco
Marco
13 years ago

Hallå i kylan.

Spelar ingen roll vilken färg man är så är det politikerna som står till svars för de höga elpriserna. Det säger sig självt att om man släpper in alla som drivs av pengar, så blir det så här.

Politikerna står handfallna och har ingen lösning på detta. Med Vattenfall i spettsen så är det bara för företagen att skörda. Verkar inte finnas gränser på hur man får lura människor. Detta är fortfarande en oreglerad värld där företagen gör vad de vill utan att någon griper in. Som barn i en godisaffär. Välj fritt bara.

Ställ politikerna till svars (ska vi ha kärnkraft eller inte?), låt en duktig åklagare undersöka om det göras något olagligt, koppla in konkurensverket etc. Gör något!