Är det människosynen som går igen?

Har man en grundläggande misstro mot sina medmänniskor blir det som i fallet med det moderata kommunalråd  som på Facebook häcklar en döv politiker på Lidingö.

Jag hade skickat ett sms till mina barn, men de svarade inte. Då ringde jag upp och sa: Men svara nu då! Jag kan inte höra vad de säger, men jag ser att någon svarar och då pratar jag. Det är envägskommunikation, men det brukar funka, säger                   Anna Stenson.

Kommunalrådet hälsade kort. Men så fort han kom hem tog han bort Anna från sin vänlista på Facebook. Därefter skrev han i statusfältet:                                                               ”Såg just vår nyvalda fullmäktigeledamot från Miljöpartiet, som har teckentolkning på sammanträdena på grund av hörselskada,tämligen obehindrat tala i mobiltelefon i mataffären …”

Minuter senare haglade de elaka kommentarerna. Flera av dem hånade både Anna och hörselskadade i allmänhet, och kom från bland annat en lokal moderat toppolitiker samt en moderat riksdagsledamot. (AB)

Frågan är om det är moderaternas konservativa arv  som gjort sig gällande? Arbetslösa har ju sig själva att skylla och sjuka  är inte sjuka enligt den moderata synen .

Att kommunalrådet  inte kan komma med en seriös ursäkt gör inte saken bättre.

Svt
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , i

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments