Det totala sveket.

Hur ska en palestinsk självständig stat någonsin kunna upprättas om de israeliska bosättningarna fortsätter att breda ut sig? Vill Israel överhuvudtaget ha ett fredsavtal med palestinierna?

Bosättningspolitiken på ockuperad mark fortsätter i strid mot internationell rätt med resultat att en tänkt Palestinsk stat får svårt att fungera.  I Jerusalem pågår den etniska rensningen och palestinier som fråntagits sina hem ställs på gatan.

Nu visar nya uppgifter som läckts av WikiLeaks till Al Jazira och  Guardian att en högt uppsatt palestinsk förhandlare godkänt   israeliska bosättningar om det internationella samfundet ansett som illegala och avstått stora delar av Jerusalem.  Stämmer uppgifterna har palestinierna svikits av sina egna ledare. Vad är det Israel vill när man tackar nej till det avtalet?  Är det ett Israel rensat på palestinier och små inmurade bantustan för de palestinier som stannar kvar  som är målet? En  till total ockupation av Palestina. Klart är att en sammanhållen palestinsk stat på Västbanken blir omöjlig.

Tidigare inlägg

Lästips: Bildts politik för Mellanöstern ett totalhaveri, Jonatan Stanczak

Media: Svd , Svt, DN2,  Dagen, AB
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments