Civila insatser för att värna en demokratisk utveckling.

Äntligen kom beskedet om att de rödgröna kommit överens om att successivt dra tillbaks den militära närvaron i Afghanistan.

Man vill  börja neddragningen av truppnärvaron   i början av nästa år . 2013 ska den militära närvaron vara ersatt med civila insatser. De rödgrönas överenskommelse är ett välkommet besked och ett steg i rätt riktning. Det är civila insatser som behövs inte fler soldater, bomber och granater.

Demokratin vinns inte med bomber och dödande av civila.Vad som behövs är bistånd och stöd för att stärka det civila samhället. Som det är nu stöder Sverige under Natobefäl en korrupt regim och USAs strategiska intressen i området. Under de år utländska soldater varit i Afghanistan är det inte mycket som har förbättrats snarare tvärt om. Afghanistan är ett land i extrem fattigdom. 40 procent av befolkningen lever på mindre än en halv dollar per dag. Kvinnornas situation är fortfarande odräglig och allt fler vänder sig i vrede från ockupanterna och ställer  sig i talibanernas led.

När andra länder planerar hemtagande av soldater planerar den svenska alliansregeringen att sända mer material och soldater. De rödgrönas överenskommelse är ett välkommet besked  och gör svensk närvaro i Afghanistan till en valfråga.

Bloggat: Jinge, Bra nu blir Afghanistan valfråga. Martin Moberg, Tydligt besked från de rödgröna.  Emil Broberg om att med en rödgrön regering är Sveriges militära insats i Afghanistan slut. Svensson, Bra besked från oppositionen om Afghanistan.

Media DN1,svt1, svd 12, Ex, AB

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant

3 comments for “Civila insatser för att värna en demokratisk utveckling.

  1. Pingback: Sanningen om samhället – 2010-08-28 FM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.