Jobb(m)anifest, lösa boliner och vackra ord.

Ett jobbmanifest utan stötte nyheter. Ett manifest som lovar fortsättning på gamma politik.

Jobbskatteavdrag och ökade klyftor skulle förmå de som i moderaternas världsbild inte vill jobba ut på arbetsmarknaden. En politik som skapat utslagning men knappast några nya jobb.
Vad menade statsministerndå han igår på presskonferens sa sig vara nöjd med statistiska centralbyråns nya siffror om läget på arbetsmarknaden.

Redan på förmiddagen kom Statistiska centralbyrån (SCB) med en undersökning av arbetslösheten både vad gäller den som drabbar ungdomarna och den totala arbetslösheten. Det är inga siffror som den moderatstyrda regeringen och dess statsminister Fredrik Reinfeldt (m) borde vara stolt över utan tvärt emot.

* Den säsongsrensade arbetslösheten stiger från 8,1 till 8,5 procent.
* Den säsongsrensade ungdomsarbetslösheten stiger från 24,9 till 25,3 procent.
* Antalet långtidsarbetslösa stiger från 124.000 till 138.000 under det senaste året.

Den politik  som enbart gått ut på  att kraftigt sänka skatterna för de som tjänar allra mest under parollen att ”det ska löna sig att arbeta” har inte  gett den jobbskapande effekt som alliansen påstått Statistiska Centralbyrån, den myndighet som sköter regeringens statistik, skriver i sin arbetskraftsundersökning:

”I juli 2010 uppgick antalet arbetslösa i åldern 15-74 år till 415 000 personer, vilket inte är någon statistisk säkerställd förändring jämfört med juli 2009.”

Plåster på såren

Pensionärer , studenter och ensamstående föräldrar är de privatekonomiska vinnarna – påstår svenska dagbladet. Men glömmer att nämna att det är grupper som eftersatts rejält.

Bara tomma ord om välfärdssatsningar inom skola, vård och äldreomsorg, sektorer inom vilka tiotusentals arbetstillfällen skurits bort på grund av alliansens politik.

Alliansfritt Sverige bjuder på en lättsmält översikt över alliansens valmanifest.

AB123, Svd123 DN1234

Tidigare inlägg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Lasse Gustafsson
Lasse Gustafsson
13 years ago

Efter att ha lyssnat på högdragna politikers ord om Alliansens valmanifest och deras egna förträfflighet, var det roligt att hitta den här rapporten.
http://www.youtube.com/watch?v=ljRwQo6eLqM