Tom retorik med tunn fernissa.

En fördelningspolitik som är djupt orättfärdig. En politik som skapat otrygghet och raserat välfärd för de som redan har det svårt är det rättvisa? Tala om kejsarens nya kläder!

Moderaterna det nya arbetarpartiet var en slogan som visade sig vara tom retorik. Arbetslinjen byggdes på en teori från USA med nyliberala rötter. En politik som bygger på andra förutsättningar än de vi har i Sverige. En politik som trots propåer om motsatsen inte skapat nya jobb. En politik som kan öka arbetskraftsutbudet men inte efterfrågan av arbetskraft. I Sverige är det är de arbetslösa, sjuka och pensionärer som fått betala  jobbskattedavdraget. Ett avdrag som dessutom mest gynnat de rika.

Inför valet slår nu moderaterna på stora trumman igen.
Moderaterna är det nya rättvisepartiet meddelade Anders Borg stolt pressen i går. Hoppsan. Vilken rättvisa finns det i att ha försatt arbetslösa i trångmål med sänkta ersättningar och skickat sjuka till socialbyrån efter utförsäkring? Pensionärer har fått betala mer av krisen än de som jobbar. Vad är det för rättvisa? Hur skapar man ett  rättvist samhälle genom att föra en politik som leder till större orättvisor och ökade klyftor?

Enligt en underökning Svt låtit Skop göra har väljarna genomskådat alliansens tomma retorik.  Förtroendet för alliansens jobbpolitik har minskat och istället ökat för den politik de rödgröna vill driva.

Enligt en undersökning SPP gjort bland pensionärer visar det sig att en majoritet ogillar alliansens politik. Bland 55-74-åringarna där fyrtiotalisterna finns med stödjer 47% de rödgröna medan alliansen endast har stöd av 28 5.  Skillnaden mellan S och M är 25 5, 40 mot 15.(Veteranen n3 2010)

Tom retorik och tunn fernissa skapar ingen rättvisa. Det är dags att ändra färdriktning.

Tidigare inlägg

Några om samma sak

Peter Andersson undrar  om vi vår se en vårproposition där rättvisan rockar. S-buzz om ”rättvisa” jämfört med förd, verklig politik.Martin Moberg om Borgs försvar för ökade klyftor. Rättivsa?Peter Högberg om röstfiske med tveksamma nappmöjligheter.Ilsemarie, moderaternas trovärdighet lika med noll. Emil Broberg och Krassman
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

5 comments for “Tom retorik med tunn fernissa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.