Kraftfull manifestation mot Israels attack.

Stora manifestationer över hela Sverige mot Israels illegala attack på den så kallade Frihetsflottiljen.

Israel visade sitt rätta ansikte de attackerade  och dödade 19 och sårade 60 fredsaktivister på väg med förnödenheter till befolkningen i Gaza. På internatioinellt vatten omringade och bordade israelisk militär fartyg efter fartyg och fängslade delar av besättningen. FN, EU och många länder fördömer attacken.

Stockholm samlades 7000 på Sergels torg och i Göteborg var vi 4000 tusen som samlades på Gustav Adolfs torg för att visa vår solidaritet med besättningen på Ship to Gaza .

Enough is enough. Nu får det vara slut på den frisedel Israel använt sig av då de gång på gång brutit mot internationell lag och folkrätt sa en av talarna. Dagens attack och planerade mord på flera fredsaktivister har öppnat ögonen på många som tidigare inte sett vad som försiggått. Manifestationens budskap var att nu får det vara nog. Nu måste ord övergå i aktiv handling. Isolera Israel genom ekonomisk bojkott, kalla hem den svenska ambassadören i Israel . Bryt alla förbindelser med Israel, en  stat som tar sig rätten att stå över internationell rätt och som kallblodigt att dödar civila vars syfte är att bistå en befolkning som satts på svältkur i världens största utomhusfängelse.

Motbilder skriver om alla de gånger Israel dödat människor som arbetat för freden. Svensson rapporterar från demonstrationerna. Jinge har skrivit flera inlägg under dagen. Morgan skriver om de satans mördarna och Heksann fördömer attacken. Röda Lund rapporterar

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , intressant

  7 comments for “Kraftfull manifestation mot Israels attack.

 1. 31 maj, 2010 at 23:08

  Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar.

  Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.

  Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt utan att tänka i en situation där de blev överlumpade. Men vems självförsvar talar vi om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!

  Läs hela artikel på:

  http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html

  • Martin
   1 juni, 2010 at 00:53

   Tycker inte det blir en svår fråga. Hjälparbetarnas självförsvarsrätt inträdde i det ögonblick Israelerna uppträdde hotfullt och hjälparbetarna hade anledning att tro att de var i fara.

   Alltså, de hade rätt att försvara sig innan en Israelisk soldat ens satt foten på däck.

   Man måste nämligen inte vänta på att bli skjuten innan man får försvara sig. Detta är en självklarhet och är tämligen allmänt accepterat i världen.

 2. mange
  31 maj, 2010 at 23:49

  xxx

  Man ska akta sig för att snabbt ta ställning… notera klippet där israelerna uppenbarligen är utrustade med paintballgevär.

  Det blir snarare en diskussion om vem som kastade första stenen. Och det är ju minst sagt förkastligt med blockaden på det sätt som den är genomförd. Men jag hör å andra sidan ingen som kritiserar Egypten för dito.

  • Joanna
   1 juni, 2010 at 00:12

   Tror Du på allvar att israeliska soldater bordade fartygen med paintballgevär?
   Civila har mördats av israeler som bordade fartygen och sköt skarpt. Det vet hela världen.

 3. Johanna
  1 juni, 2010 at 02:22

  Skicka EU styrka att frita båtarna och dom kidnappade EU medborgarna NU!!

 4. Pingback: Trottens Betraktelser » Bilder från kraftfull protest i Göteborg

Comments are closed.