Trångt på Smögen, Dagens bilder.

Trångt så in i vassen trångt nästintill hysteriskt på bryggan och i gästhamnen på Smögen under högsäsong.

Det är ett under att ingen ramlade i vattnet i hamnen. Så klaustrofobiskt  trångt som det är med ett myller av stora och små människor som alla ska vandra på bryggan i Smögen samtidigt som oss.  Inga räcken som tar emot om man skulle råka krocka med någon och ta ett snedsteg.

 

Ingen sommar utan Smögen brukar vi säga. Vi väljer vanligtvis lågsäsong för det besöket. Då gör sig alla fina sjöbodar och träbåtar bäst. Nu är det så fullpackat att sikten skyms.

Men Smögen är Smögen och det är något visst med den där bryggan även om det myllrar av folk och cellskräcken ligger på lut.

I högsäsong är varje sjöbod en affär och varje kvadratcentimeter används.

Att göra besöket med en shoppingsugen syster var inte så dumt.  Hon hittade den regnrock hon så väl behöver i ett regnigt Göteborg. En färgglad sak som lyser upp när det är grått och trist ute. Det blev en trivsam dag på ön.

Går man bara några meter från hamnområdet är det ganska lugnt även under högsäsong . Vi slapp ju trots allt partybåtarna.

Foto: annarkia

Fler bilder lägger jag HÄR.

GP12, DN1, AB

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Trångt på Smögen, Dagens bilder. […]

Jinge
11 years ago

Häftigt! Särskilt den undre bilden gillar jag.

heksann
11 years ago

Mycket fina och talande bilder. Ja vilken mardröm det vore att trilla i vattnet bland båtarna och kanske inte hitta upp igen. Regnkappsväder har det varit i Göteborg.

Inspektören
Inspektören
11 years ago

Alla skall vara nyktra!
0-tolerans!

Enl nya sjölagen gäller nykterhet för ALLA ombord då dessa i fritidsbåtar kan anses utföra eller komma att utföra uppgifter för säkerhet ombord. OCH detta tillägg gäller hela tiden ombord inte bara då båten är på väg alltså även i hamn och till ankars. Fylleri dvs över 0,2 är alltid förbjudet ombord för alla dygnet runt. Ligger man i gästhamn och går på restaurang får man INTE gå ombord innan promille halten sjunkit under 0,2. Polisen och Kustbevakningen (som har polismanns befogenhet) har rätt att göra ”husrannsakan” på natten på båtar i gästhamnar och kontrollera promillehalten (enl polislagen).