Semestertid och nyhetstorka?


Så här i slutet av semestertider på nyhetsfronten intet nytt. Syrien, Ghadaffi, Microsoft och Pride i en enda röra.

Syrien dominerar utrikesrapporteringen, En ensidig rapportering som inte ger läsaren chans att förstå vad som händer. Ingen ställer de rätta frågorna. Det verkar som media är rädda för att bli pestsmittade om de andas minsta kritik mot oppositionen. För vem eller vilka är egentligen oppositionen?  Kritik mot den eller frågor som går på djupet betyder ju inte att man ställer sig bakom diktatorn Assad.

Vidare kan vi läsa   att Ghadaffis son vill ställas inför rätta i Haag i stället för i hemlandet. Rättssäkerhetn i Libyen är inte vad den borde vara och läget i landet efter Natos bombningar är långt ifrån stabilt

Hör och häpna! I Stockholm har islamfientliga getts klartecken att demonstrera. Mot vadå? Jo precis det som drev Breivik att utför massakern i Oslo och på Utöya för ett år sedan, den påstådda islamiseringen av Europa. Tur att det finns vakna människor som manar till motdemonstration mot hatideologins, islamofoba föäreträdare.

En rasistisk demonstration samtidigt som Pridefestivalen pågår, är det så klokt det?  I media om Pride: SVD, DN1, 2, 3,  AB,

Och så klart OS, OS, OS och åter OS. Nej tiden kan användas bättre än att häcka framför sportsändningar från London när det är sommar! Men, men man ska aldrig säga aldrig. På fredag tittar jag på och håller tummarna för Therese Alshammar. Och så lite damfotboll, kanske? Hm, nationalismen tycks frodas i OS-tider.

Den nyhet som fångar mitt intresse idag är annars den om att Microsoft lägger ned Hotmail. Jag har som många andra kvar en hotmailadress. Men var har jag angett den?  Hur många e-mail adresser har jag egentligen och  till vad? Det är tankar som snurrar. Bäst att se över och rensa. Ett låst konto ska man ju ha för känslig information för  att att mota bort de som vill stjäla identiteter. Bytte faktiskt brevlåda på landet till en låsbar då jag läste om att identitetsstölderna ökar och hur tjuvarna agerar för att komma över personuppgifter.

För de som börjat jobba efter semestern ger Svenska Dagbladet en tröst i form av följande rubrik- Det blir fint under ”rätt” tider för de som arbetar. Där ser man!

Själv är jag ledig och går nu offline för en promenad i solen längs en slingrande skogsväg omgiven av luft lätt att andas.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
MrBub
MrBub
11 years ago

Semestertid och Nyhetstorka? Då undrar jag när nyheterna ska rapportera från OS, när OS infaller i semestertider?

Anton
Anton
11 years ago
Reply to  MrBub

Tja, det är på tok för mycket nyheter om OS.