Ännu ett lågvattenmärke från Billström och migrationsverket.


Utan afghanska tolkar hade ISAF och de svenska soldaterna i  Mazar-e-Sharif i Afghanistan stått sig slätt.  Nu lämnas de i sticket.

På landsbygden talar inte  civilbefolkningen engelska, tyska eller franska. Utan tolkhjälp hade de svenska soldaterna missat viktig information. .  Kruxet är att när soldaterna drar sig tillbaks kan de som underlättad kommunikationen med civilbefolkningen för de svenska soldaterna hamna i knipa. De ses inte bara av talibaner som förrädare.

När engelsmännen lämnade Irak fick deras tolkar en fristad i Storbritannien. Vad gör då Sverige som tack för hjälpen. Avvisar tolkarnas asylansökan med motiveringen att asyl endast kan sökas i Sverige. Om de tar sig hit är det ändå inte säkert att de får asyl då migrationsverket anser att talibanerna inte är tillräckligt starka för att automatisk asyl ska beviljas. Migrationsverkets bedömning av säkerhetsläget i krigsdrabbade länder börjar bli en visa och en skamfläck för Sverige

Utnyttja människor på plats och sedan strunta i om de överlever är att ha ett rymligt samvete  Tjäna den svenska krigsmakten och sedan inte platsa i det svenska samhället. Vad grymt!

Men asyl är ingen belöning för utfört arbete, enligt migrationsminister Tobias Billström som säger att undantag för tolkarna inte är aktuellt.(AB)

Tänker Billström  köra ner händerna i byxfickorna och hålla fast vid det uttalandet?

Media AB, SvD, DN, GP, SR 1, 2

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


4 comments for “Ännu ett lågvattenmärke från Billström och migrationsverket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.