Ännu ett lågvattenmärke från Billström och migrationsverket.


Utan afghanska tolkar hade ISAF och de svenska soldaterna i  Mazar-e-Sharif i Afghanistan stått sig slätt.  Nu lämnas de i sticket.

På landsbygden talar inte  civilbefolkningen engelska, tyska eller franska. Utan tolkhjälp hade de svenska soldaterna missat viktig information. .  Kruxet är att när soldaterna drar sig tillbaks kan de som underlättad kommunikationen med civilbefolkningen för de svenska soldaterna hamna i knipa. De ses inte bara av talibaner som förrädare.

När engelsmännen lämnade Irak fick deras tolkar en fristad i Storbritannien. Vad gör då Sverige som tack för hjälpen. Avvisar tolkarnas asylansökan med motiveringen att asyl endast kan sökas i Sverige. Om de tar sig hit är det ändå inte säkert att de får asyl då migrationsverket anser att talibanerna inte är tillräckligt starka för att automatisk asyl ska beviljas. Migrationsverkets bedömning av säkerhetsläget i krigsdrabbade länder börjar bli en visa och en skamfläck för Sverige

Utnyttja människor på plats och sedan strunta i om de överlever är att ha ett rymligt samvete  Tjäna den svenska krigsmakten och sedan inte platsa i det svenska samhället. Vad grymt!

Men asyl är ingen belöning för utfört arbete, enligt migrationsminister Tobias Billström som säger att undantag för tolkarna inte är aktuellt.(AB)

Tänker Billström  köra ner händerna i byxfickorna och hålla fast vid det uttalandet?

Media AB, SvD, DN, GP, SR 1, 2

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Staffan
Staffan
11 years ago

Nu är det väl ändå inte så att vi har utnyttjat dessa människor? Jag vet inte hur insatt du är. Men efter att ha läst din blogg så bedömer jag att du aldrig har satt din fot i Afghanistan. Men de som anställs som tolkar kommer till svenskarna själv och ansöker om jobb som just tolk. Därefter anställs de med en lön som i svenska förhållanden är låga men väldigt höga i Afghanistan. så du behöver ju inte vinkla detta som att svenskarna ”utnyttjar” dessa i mina ögon hjältar. Dock är det för jävligt att de inte möter samma tacksamhet som tolkarna gör som har arbetat för drottningen… Och du snälla radera inte mitt inlägg bara för att jag delvis är kritisk mot dig. För tyvärr är detta något ni vänsterpartister gärna gör då ni inte klarar av att debattera

Staffan
Staffan
11 years ago

Tack för att du svarade. Länge leve demokratin för alla

trackback

[…] Bloggat: Jens tyckerier, Henric Borgström, Kommunisternas blogg, annarkia […]