Trängsel och havsbris.

Värmen är tryckande men trots allt uthärdlig här vid kusten.

Igår var vi i Strömstad, en liten stad som svämmas över av köpglada norrmän. Trots en kraftig havsbris var värmen tryckande med regnet och åskan hängande i luften. Runt 25 grader och betydligt svalare än vad det var i min hemstad som slog värmerekord med strax över 33 grader.

besse 035

Lite besviken på akvarellutställningen i Lokstallarna blev jag. Några få tavlor tilltalade och  en liten tavla  kunde jag bara inte motstå. Arne Isaksson är trots allt outstanding när det gäller akvarellmålning.

Idag har temperaturen krypit upp till 26-27 grader i Fjällbackatrakten .

Värmen är inte att leka med.  Ett lååångt havsbad svalkade och  parasoller och skugga har varit mina favoritplatser idag.

Smhi varnar för kraftig åska i morgon bitti och det känns  att det är något på gång. I kustbandet hörs verkligen knallarna som bombnedslag mellan klipporna och bergen och havet är inte att rekommendera i sådant väder.

Åskan närmar sig och mullrar i bakgrunden (uppdaterad kl 22:00)

Barometern störtdyker och åskan närmar sig. Säkrast att rigga  i tid.

Micron, kaffebryggaren, radion, datorn, tvättmaskinen, varmvattenberedaren avstängda och elsladdarna utdragna. TVn får vänta. Tappa upp vatten, fixa alla utemöbler och ta ned parasoller. Inte sova bredvid elementet. Något mer?

Nu mullrar det mer och mer men än så länge på avstånd.  SMHIs radarbild.

DN, Svd,SVT 1, AB1 2, ex1
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
13 years ago

Bädda i bilen och sussa där kanske 😉

annarkia
annarkia
13 years ago
Reply to  Joanna

Strax efter kl 22:00 bröt åskan lös över oss. Sova var det inte tal om. Strax utanför kusten, någon mil från vårt hus, fick båtarna som ankrat för natten vid Gluppö ett rent helvete. Ska ner till vår gamla småbåtshamn och se vad som kan ha hänt och återkommer med ett inlägg