En sommar som ingen annan, bilder.

En sommar utan motstycke har fyllt på D-vitamindepån på brädden.

Snart är det höst. Nåja inte förrän den 23 september . Då blir dag och natt lika långa. Hur det kommer att kännas när Göteborgsvädret slår till med regn på tvären dag ut och dag in vågar jag inte tänka på. Kanske det underlättar att vi har bakom oss den varmaste sommaren under min livstid.

Vilken fantastisk sommar vi haft med värmebölja mest varje dag. Shorts, linne, sandaler och bad i havet varendaste dag. Tänk vilken mängd D-vitamin vi lagrat i kroppen en sommar som denna.

Vilken förmån det är att kunna vistas så nära havet när solen bränner och termometern närmar sig 30 grader och mer vissa dagar. Havet svalkar. Baksidan  var att det inte fanns så mycket ork över efter dagens bad. Kamerans minneskort skvallrar om en och annan utfärd vid sidan av sol och bad. Några av dem lägger jag in i detta  och kommande inlägg.

I början av sommaren promenerade jag som brukligt är över Smögenbron för några timmars vistelsen i norra Bohusläns största turistmagnet.

Vinden gav skön svalka i värmen uppe på bron. Utsikten och vyerna som bjuds är som synes helt fabulösa.


Några tar båtfärja från Kungshamn. Det gjorde vi alltid på den tid jag besökte Smögen tillsammans med mina föräldrar. Jag har släktingar som är åretruntboende på ön.

Lunch och en promenad utefter Smögenbryggan där alla gästande båtar trängs hör till.

Flera av  sjöbodar på andra sidan kanalen bär på minnen från den tid då Smögen började befolkas på allvar. Det var under sillperioden som många  flyttade hit och fick sin utkomst.

Foto: Annarkia

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments