En annan sida av Hamburgö, bilder.

Hamburgös olika ansikten, västsidans klippor och skogsklätt mitt emot.

När värmeböljan gav vika  passade vi på att gå på upptäcktsfärd på Hamburgö. Valet föll på Bergsleden eller Bergsstigen som är en del av Kungsstigen. Här visade sig en  helt annan terräng med slingrande stig upp och nerför utefter öns östsida.

Upp emot två timmars promenad i en terräng som frestade på såväl mitt knäledsopererade ben som det andra blev det.

Efter upp emot två timmars vandring utefter en stig som M påstod skulle vara handikappvänlig skymtade vi äntligen Hamburgsundskanalen. Handikappvänlig var att ta i. i vissa branta passager fanns rep att hålla sig i  för att klara sig upp- och nerför branta lutningar.

En skön känsla att klara av den strapatsen helskinnad trots att artrosen i höger knä börjat ge sig till känna och böjligheten i det opererade knät inte är maximalt. Inom parentes sagt har böjligheten ökat något. Jag kan nu cykla utomhus även om det är precis  att knät klarar att svänga runt. Motionscykeln inomhus har jag sänkt ett steg. Träningen har med andra ord gett resultat. .

Foto: Annarkia

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Vilken förmån det är att kunna vistas så nära havet när solen bränner och termometern närmar sig 30 grader och mer vissa dagar. Havet svalkar. Baksidan  var att det inte fanns så mycket ork över efter dagens bad. Kamerans minneskort skvallrar om en och annan utfärd vid sidan av sol och bad. Några av dem lägger jag in i detta  och kommande inlägg. […]