En politisk debatt som urartade.

Gjorde Du som jag? Tittade på Aftonbladets livesända partiledardebatt?

Funderar på om det inte bara är vi som redan bestämt oss och som av ren nyfikenhet villl se hur det går för vår kandidat som tittar på en politisk debatt i händerna på en tidning som Aftonbladet.

Några iakttagelser som stannat kvar. Är inte valet vår chans att påverka vem som ska utses till statsminister? Moderatledaren tycks vara av annan uppfattning. Om jag inte tolkade vad Ulf Kristersson  sa fel så avser han att bilda regering oavsett valresultat. Märklig demokratisyn! Men inte förvånansvärt med ett parti som grundar sin politik  i en människosyn som säger att vissa är bättre och mer lämpade än andra. Ett parti som stöder de där uppe som ska gynnas med skattesänkningar. Ökade klyftor och ett mer ojämlikt samhälle är vad vi får med Ulf Kristersson vid rodret.

Jimmy Åkesson (SD) visade upp ett förbryllat ansikte och frågade Kristersson hur han tänkt att det skulle gå till. En fråga som inte besvarades men som vi alla vet svaret på. Utan stöd från SD lär Kristersson inte få nycklarna till Rosenbad.

Ebba Busch Thor (KD)uppträdde som en ilsken kamphund. Den ena drapan efter den andra avfyrades mot sittande statsminister som med norrländskt lugn försökte peka på faktiska förhållanden och sakpolitik.

Alliansen gjorde allt för att peka ut Jonas Sjöstedt som en kommunist som i sovjetisk anda vill införa planhushållning. Inte hjälpte det att Sjöstedt förklarade att vissa saker bör ägas av det offentliga och nämnde järnvägen, skolan, vård och omsorg. Socialism i ett blandekonomiskt samhälle med andra ord.

Två timmars debatt som mest blev en konst i förutsägbar pajkastning blev för mycket. I halvtid stängde jag av. Vad jag saknar är en seriös sakpolitisk debatt som visar skillnaderna mellan partierna och vad de står för.

Det kommande valet är kanske det viktigaste på många år. Valet 9 september blir en rysare. Inget parti eller block lär få egen majoritet samtidigt som ett parti med rötter i nazismen ett rasistiskt parti växt sig starkare i opinionen. Valresultatet avgör vilket samhälle vi kommer att leva i. Ett mer jämlikt samhälle, ett samhälle för alla eller ett ännu kallare samhälle med ökade klyftor där solidaritet och tolerans förpassas till soporna.

För mig är valet enkelt. Ett jämlikt samhälle gynnar alla.

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jinge
5 years ago

Ja fy fasen… 🙁