Brats, soldyrkare och barnfamiljer konkurrerar om kusten.

Sommartid så invaderas norra Bohuskusten av soltörstande och festglada semesterfirare.

Inte en brat från den ökända seglarveckan i sikte i Lysekil igår.

Barnfamiljer stod i ringlande kö för att få en titt på havsdjupens invånare i Havets hus. Kaféer och restauranger var fullsatta av semesterfirare .  Trängsel överallt. Inte undra på att mina föräldrar flydde stan sommartid då de under några år var bosatta  mitt i stan. Jag minns utsikten från balkongerna i sydväst och väst. Bilden från igår är tagen en bit under balkongen mot sydväst.

Smögen bratsfri men Hunnebostrand etappmål för seglarveckan.

Den numera ökända seglarveckan fyller gästhamnarna med överförfriskade ungdomar med stor plånbok. Det var inte de båtarna som låg och trängdes vid smögenbryggan häromdagen. De var många som låg i rad men gjorde inte mycket väsen av sig.

juli 002

Ett femtiotal båtar knappt hälften av vad det brukar vara  har startat det som i folkmun här ute kallas  fylleveckan .  Det råder en nervös stämning i kustsamhällena när båtarna är på väg och igår möttes de av intensiv sjöbevakning i Hunnebostrand. Den nya sjöfyllerilagen tycks ha haft avsedd effekt. Festande under lugnare former och betydligt lägre ljudnivå än vanligt rapporteras. Skönt! De flesta av oss håller oss undan från gästhamnen då gänget lagt till.

Skränande brats är inte populära här ute .

Förr var det raggarna som invaderade tältplatser och ängar under midsommar och störde friden. Idag är det överklassungdomar som har fylleslag i hamnarna och skrämmer slag på soldyrkare och barnfamiljer, semesterfirare och bofasta .

Bloggat: Svensson

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,, , , , , , i

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
heksann
13 years ago

Vilken tur att jag var i Lysekil veckan innan. Då var det lugnt och inte alls mycket folk. Ni missade väl inte att promenera på bryggan vid norra hamnen?