Det är politiken som avgör.

Intressant att se att media fortsätter att fokusera på Juholt som person istället för att granska politiken .

Katrin Kielos som öppnade dammluckan med en ledare i Aftonbladet när socialdemokraternas skuggbudget skulle presenteras, hade svårt att hålla igen sin besvikelse när Håkan Juholt fick fortsatt förtroende att leda det socialdemokratiska partiet. Idag tar hon sällskap med Lena Mellin och fortsätter skjuta skarp .  Tacka sjutton för att det finns starka intressen att skadeskjuta en partiledare som tagit upp stridsyxan och visat styrkan att gå i klinch med Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och   alliansens nyliberala politik.

Vi har ett läge där sittande regering valt en politik som försatt svårt sjuka och arbetslösa i en mycket prekär situation. En regering som sakta men säkert monterar ned den generella välfärd som ska ge trygghet för alla oberoende inkomst  när olyckan är framme.  Skola , vård och omsorg knäar på grund av nedskärningar då skatten sänkts mest för de som redan har mycket . De som har råd tecknar försäkringar för att ta genvägen till snabbare vård med resultat att köerna blir ännu längre för alla andra. En politik där jobbsatsningen består av sänkt krogmoms utan visioner för morgondagen. En politik som skapat ett kallare Sverige med ökat utanförskap och högre bidragsberoende . En politik som knappast vittnar om vare sig ansvar eller   kompetens.  En politik som lämnat medmänskligheten och solidariteten på ett sidospår. En politik som alltfler genomskådat och börjat vända ryggen.

I dagsläget finns det endast ett parti som kan ta upp kampen mot den moderatstyrda politiken och det är det socialdemokratiska partiet. Det är den verklighet vi har att förhålla  oss till   oberoende partitillhörighet.

Det är dags att jämföra alternativen  och ställa frågan  vilket Sverige vi vill leva i.

Bloggat: Ett hjärta rött, Krassman, Peter Andersson, Svensson, MaryXJ, Jinge

Media: AB12, Ex1, Svd12345678, Dn1234, Svt123, SR

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Hood och Göran och Sjöstedt och peter och thomas och mary och helena och sebastian och dhe och annarkia och martin Rate this: Share this:TwitterFacebookE-postLike this:GillaBli först att gilla denna […]

trackback

[…] Expressen, Datasäkerhet, Lösenord, Politik ab1 ex1 svt1 sr dn1 svd1 Läs gärna: altruist, annarkia, 1, romelsjö, badlands, humanlabrat, 1, ilsemarie, 1, 2, mberglund, varghjärta, 1, allende, […]