Mina kameror och jag.

Har varit med kamera i några år. Min systemkamera och jag har fått sällskap av en kompakt.

Att fotografera är svårt. Ja inte att hitta motiv och trycka på knappen utan att se det där som gör ett foto speciellt och kan kallas bild. Det behövs ett tränat öga och lite hjälp på traven att lämna hobbyfotograferandet och ta steget över till något lite mer kreativt. bildskapande. Där är jag inte och kommer kanske heller aldrig dit. Jag kallar alla mina foton för bilder trots att jag vet att jag inte borde. Alldeles vanliga foton är det ju.

Det här med systemkamera var inte lätt för en som inte vill läsa instruktioner. Åtminstone släppte jag snabbt autoläget för att testa kamerans möjligheter och har tagit några steg i rätt riktning.

Kompaktkameran införskaffade jag när jag fick ögonen på gatufotografering. Känns mer bekvämt med en liten kamera än en systemkamera på gator och torg med siktet inställt på främmande människor. Att få till en unik och bra bild i den genren är  oväntat svårt. Några gatubilder har jag publicerat på bloggen men mycket sparsamt.

jes

 

Efter filmen lägger jag in några fler  i detta inlägg. Inga märkvärdiga men dock vad som kan benämnas gatufoto och tagna under veckan i Göteborg.

glassm

bordm

Numera går jag aldrig någonstans utan min kompaktkamera. Kanske det blir så att trägen vinner!?

Foto: Annarkia

Dag 91 i #blogg100
Andra om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
8 years ago

Bra fångat med ögonkontakt i bild 1 och 2. Var är bilderna tagna?