Gatufotografi och några bilder från Rom.

Min nyfkenhet på gatufotografi   väcktes efter några dagar i sällskap med just en ”gatufotograf” i Rom.

Ständigt med kameran i beredskap redo att blixtra till i de mest oväntade ögonblick alstrar han spännande bilder på människor och miljöer oftast i alldagliga situationer.

Tänk att fånga en liten bit av livet här och där helt oredigerat och oplanerat, sånt som man kanske inte annars lägger märke till. Men… att fota främmande männskor? Det kan man ju ha delade meningar om. Vi får väl se om jag vågar.

 

Fota bakifrån känns mindre farligt som här på Via Condotti i Rom (bilden nedan).

viacondotti
Märkligt men i Rom har bilar företräde framför människor även på en gata packad med folk.

Fota en person man är väl bekant med i förgrunden är mindre ”farligt”.

sptrbakommo

Frågan är om det var spanska trappan i bakgrunden eller Morgan i förgrunden jag var ute efter här?

Bilden nedan kändes mindre besvärande att ta. Sitter man mitt i gatan som konstären gör är hon troligen van vid och kanske också uppskattar lite uppmärksamhet.

gattumålning

Det där att krypa inpå går väl an om objektet är en bekant även om en och annan slinker med.

jes

Elisabeth fullt upptagen med kameran.
bessekamera
Två kända personer i förgrunden. Jesper som guidar utefter piazza Venecia.

Som amatör har jag mycket att lära. För att få en skjuts på vägen tänker jag gå med gatufotografer på photowalk nästa gång de ger sig ut tillsammans i Göteborg.

En lite mindre kamera, en hyfsat bra kompaktkamera som komplement till systemkameran skulle inte heller kännas fel. Lättare att bära, inte så iögonfallande och  dessutom tekniskt enklare så att uppmärksamheten riktas mot motivet.

Får se hur det går med mitt nyväckta intresse för gatufoto? Göra jag något är det oftast med hög växel. Då krävs att något annat måste lyftas ut ur mitt liv. Vem vet min politiska blogg kanske blir en bilderblogg vad det lider?

Foto: Annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] av bliderna tog jag för att dokumentera hur  bilar trängde undan människor i små gränder där ingen annan plats fanns att gå på förutom mitt i […]

trackback

[…] Att få till en unik och bra bild i den genren är  oväntat svårt. Några gatubilder har jag publicerat på bloggen men mycket […]

trackback

[…] gjort några försök tidigare som jag publicerat på min  första blogg annarkia.se HÄR och HÄR. Det fotona är tagna i Rom. Där går ju var och varannan person med en kamera i högsta hugg. […]