Västtrafiks kontrollanter i nytt storbråk och ännu en skottlossning på Hisingen.

Just nu visar Göteborg upp sina allra sämsta sidor.

På Hisingen tycks det råda rena rama vilda västern. Ännu en man skjuten på Hisingen och det utefter en linje  jag brukar ta när jag är i stan.

073Frågan är om det blir mer bussåkande för min del. Jag känner ett starkt motstånd mot att gynna Västtrafik vars kontrollanter uppför sig som gangsters.

De flesta, i alla fall göteborgare har vid det här laget hört talas om och sett filmen som visar hur kontrollanter skändar och våldför sig på en busschaufför som var på väg hem efter att ha lämnat sitt 11-timmarsskift i en av Västtrafiks bussar. Mannen saknade färdbevis vilket räckte för att bli slängd av bussen och brottas ner på marken och få tre kontrollanter på rygg, ben och nacke. När mannen försöker upplysa kontrollanterna om att han faktiskt är busschaufför blir han inte trodd utan i stället belagd med handfängsel bakom ryggen.

Någon filmar händelseförloppet i protest mot vad som sker. Filmen finns att se på Youtube, i Göteborgs Posten och Aftonbladet.

”Övervåld”, ”rasism” och ”kränkande”.

Så låter det i GP:s mejlkorgar och i telefonsamtal från läsare. Många är upprörda efter att ha sett en film som visar hur kontrollanter brottar ned busschauffören på marken. (GP)

Heder åt den busschaufför som kommer att mota ut Västtrafiks kontrollanter från sin buss så länge som de som deltog i skändningen inte får respass på grått papper.

002

För egen del skippar jag både buss och spårvagn. Det får bli bilburet trängselskatten till trots.

Foto: Annarkia

Dag 92 i #blogg100
Andra om , , , , , , , ,

  4 comments for “Västtrafiks kontrollanter i nytt storbråk och ännu en skottlossning på Hisingen.

Comments are closed.