Om kvällsfotograferingen igen.


Några fler bilder från fotograferandet  på stan häromkvällen.

Bilpalatset mitt i centrala stan är kultförklarad. Fastigheten stod klar 1930 och den  den byggnadsminnesförklarades 2001.Det är ont om parkeringsplatser under tak i city . En plats i det här huset är med andra ord åtråvärd. I bottenvåningen finns en affär fullproppad med smågodis. För säkerhets skull väljer jag andra trottoaren när jag går förbi.

Jönköpingsborna är ett kaffedrickande folk. Det syns på alla de konditorier och coffeshops som kantar gatorna.  När vi flyttade ned till city slog mig tanken att nu blir kaffedrickandet billigare. Det tar vi hemma. Trodde jag då. Att sitta på kafé är ju inte bara för kaffets eller bakverkens skull så inte blev det billigare inte ..

 Med stativet och kameran i fokus levde jag ett tag riktigt farligt. Inte lämpligt alls att stiga rakt ut i gatan för att få bättre perspektiv.

Jönköpings topografi gör att det ibland blir extremt dålig luft i stan.   Förbi det hus jag bor i kör  ca 13000 bilar per dygn. Kanske var det alla avgaser som triggade igång min kattallergi.

Varför är det så starkt inslag av brunt i bilderna?  Det är en av alla frågor jag hoppas få svar på vid nästa kurstillfälle.  Det där med vitbalans vet jag inget om. Kan det vara det som  felar?

Uppdatering 12 november

Den översta bilden fick jag backning på. Den ansågs vara för ljus och bild som mer dokumenterar husets utseende än den stämning som fanns på platsen när vi fotade. Lägger därför ut en alternativ Bild. Ska jag vara sanningsenlig så föredrar jag den översta bilden.

Tidigare inlägg

Fotografering i kvälls mörkret.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

  4 comments for “Om kvällsfotograferingen igen.

Comments are closed.