Kallt så in i Norden både ute och inne.

Kylan därute hör vintern till. Klär man sig varmt och rätt med lager på lager och något att skydda ansiktet med i blåsten är det okej. Vad värre är är att lägenheten inte håller utlovad värme. Vi fryser! Så in i norden.Eländet  tycks aldrig ta slut. Hantverkare som löpt gatlopp för att iordningställa alla felen och uppe på det inringade i månader av byggställningar då huset började ta in vatten.Vi slapp undan fuktskador så långt med rena förskräckelsen.

tuvevallen 008Hur många gånger har vi inte intalat oss att nu så. nu är det över.Det började med kylslaget och ullkläder  efter att vi flyttat in. Det tog en evighet innan det rättades till. Sedan alla byggfel  med allt från flera elfel till felmonterad ventilation som började läcka och sedan borrljud och byggslammer bakom ställningar i månader.

Nu står vi här igen med en kall bostad. Vi har påtalat via mejl och felanmält. Fick snabbt svar om att värmen höjts. Men tyvärr inte till den temperatur som utlovats. Vi fryser och mejlar igen men inget händer. I alla fall inte med temperaturen. Fick nog och tog en sväng ned till Hornbach. Vad som inhandlades visas på bilden här bredvid. Det känns trots allt  säkrare med ett element än tusen och en värmeljus.

Frågan är vem vi ska skicka räkningen till.

Foto: Annarkia

————————————————————————————————-

 

Observera att problemet med värmen började innan kylan slog till därute.
Andra om , , , , ,

Please follow and like us:

  3 comments for “Kallt så in i Norden både ute och inne.

 1. Joanna
  7 januari, 2016 at 18:07

  Hur går det för er? Någon rätsida med värmen?

  • 7 januari, 2016 at 18:20

   Inomhustemperaturen är fortfarande inte okej. Enligt ansvarig på HSB har justeringar gjorts och den digitala termometern visar på en höjning.
   Vi har stängt av vårt nyinköpta element för att se vad som händer.

  • 15 januari, 2016 at 03:25

   Nu fryser vi inte längre och det trots massa minusgrader där ute. Hoppas att kylan vid sovrumsfönstret (10+ då vi mätte vid -5 och kraftig blåst) inte betyder att de som bytte fönsterbleck slarvade med isoleringen. Suck! Det har gått en vecka sedan vi anmälde det …

   Uppdaterat se
   https://annarkia.se/politik/nej-an-har-vi-inte-sett-slutet.htm

Comments are closed.