Regeringens moraliska kollaps gynnar mörkrets krafter.

Regeringen tummar på människovärdet och vänder flyktingar ryggen.

taggtradOm Du tvingas fly för ditt liv undan krig eller politisk förföljelse kommer Du då att stoppa ned  id-handlingar i bagaget?  För oss som levt generationer tillbaks i fred kan det vara svårt att föreställa oss hur vi skulle reagera. Men att inse att det vore en dåraktig handling att stoppa id-handlingen i bagaget vid en flykt från ett krigshärjat område där olika grupperingar strider om varje kvadratmeter borde var och en av oss kunna.

Hur det är ställt med regeringens förmåga till insikt kan man ju undra när regeringen Löfven inför id-kontroller med motiveringen att andra länder i EU måste ta sitt ansvar.  Vad regeringen de facto gör är att med krav på id-handlingar för att passera gränsen till Sverige sätter man press på flyktingarna istället för på de länder som inte tagit ansvar i en av vår tids största folkvandring. Det är en moralisk kollaps som drabbar redan svårt utsatta människor på flykt.

Efter andra världskriget fördrevs 12 miljoner etniska tyskar från sina hem Polen, Tjeckoslovakien och Ryssland till det krigshärjade Tyskland. Kriget på Balkan och Jugoslaviens sönderfall för snart 25 år sedan tvingade fyra miljoner på flykt
Det är alltså inte antalet flyktingar som är exceptionellt. Det nya är att de inte kommer från Europa och att många är muslimer.
Ibland måste man säga att en spade är en spade. Och att främlingsfientlighetens tryne är frånstötande.(Lena Mellin, AB )

Dold faraLOWID-kontroller betyder i praktiken att gränsen stängs för de som behöver skydd och att asylrätten upphävs.

Nu faller dominobrickorna. Först ut var Sverige sedan kom Danmark och Tyskland. På tur står Italien  och vem härnäst? Fästning Europa bygger murar, vänder flyktingar ryggen och släpper loss krafter som kan stå oss dyrt.

Illustration: Jeander

Andra om , , , , , , ,

 

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments