Fotokurs och Dagens bild


Fotografering är ett sent påkommet intresse som jag verkligen gillar.

Min digitala system kamera köpte jag i somras. Egentligen skulle jag ha köpt ett kylskåp men kom hem med en kamera. Ett tilltag jag inte ångrar. Bättre bilder och framförallt roligare att fotografera. Men vilket vidunder den lilla kameran är, mängder av knappar och inställningar. Automatik inställningen fick länge bli min räddning som ogillar att läsa tjocka och tråkiga instruktionsbilagor.

I höstas tog jag mig i kragen och anmälde mig till en fotokurs för Digital fotografering. Tyvärr fanns ingen nybörjarkurs varför jag glatt kastade mig in i kurs del 2. En skicklig och hjälpsam lärare gjorde att jag ändå hängde med hyfsat. När sedan kursen led mot sitt slut kände jag att jag saknade en del grundläggande kunskaper jämfört med övriga kursdeltagare som gjort som man bör startat med delkurs 1.

Idag gjorde jag slag i saken och hängde med i en nybörjarkurs. Får se om den kan tillföra något och göra mig säkrare i att hantera bländare, slutartider och ljuskänslighet. Det är teknikaliteter jag i dagsläget skjuter lite från höften. Till min glädje kommer kursen också att innehålla något om bildkomposition.

Utsikt från matbordet

Fler bilder lägger jag HÄR.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Fotokurs och dagens bild […]