Ulf Kristersson (m) bryter mot grundlagen.

Ulf Kristersson (M),   som ersatte Christina Husmark-Pehrsson som socialförsäkringsminister vägrar följa riksdagsbeslut.

Enligt vår svenska grundlag är det folkviljan som ska råda. Det betyder att riksdagsbeslut ska åtföljas.

1 kap. Statsskickets grunder

1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket. RF

Så sen t som 2011 beslutade riksdagen att  de gamla reglerna i sjukförsäkringen ska gälla , när sjukskrivnas arbetsförmåga ska prövas efter 180 dagar.

– Den gamla modellen innebar ändå att väldigt många fick en rimlig prövning, säger Eneroth.

– Den nya innebär att människor ska prövas mot en fiktiv arbetsmarknad. Det har lett till att människor i rehabilitering som kanske jobbar till 70 procent sorteras ut eftersom de anses kunna jobba 100 procent med en annan arbetsuppgift som inte finns. Det är inte acceptabelt. (Svd)

För Ulf Kristersson utgår all makt från just Ulf Kristersson.  Han vägrar att följa riksdagens beslut och säger sig veta bättre. När tar riksdagens tålamod med regeringens upprepade övertramp slut? Närmar sig tidpunkten för en misstroendeomröstning?

Varför Christina Husmark-Persson fick lämna posten som socialförsäkringsminister vet jag inte. Intressant i sammanhanget är att hon   var tydlig med att syftet med ändrade sjukskrivningsregler var att de pengar som sparades på sjuka som utförsäkrades skulle finansiera det jobbskatteavdrag som gav medelklassen lite mer i plånboken.

Lästips Uttalande  från s, mp och v och LO-tidningen om att regeringen måste följa riksdagens beslut

Media: SR, GP, DN, LO-tidningen, AB

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Please follow and like us:

  10 comments for “Ulf Kristersson (m) bryter mot grundlagen.

 1. Anonym
  17 februari, 2012 at 02:06

  Bristen på misstroendevotum är intressant, liksom den mycket stillsamma för att inte säga obefintliga opposition som förts.

  Vore man lite konspiratoriskt lagd skulle man frestas att misstänka att de båda blocken i realiteten jobbar mot samma mål i fråga om sjukförsäkringen. Grundtipset är att man väntar med misstroendevotum åtminstone till dess att huvudparten av de sjuka utförsäkrats för att vara säker på att komma till ett rent bord.

 2. T Lindholm
  18 februari, 2012 at 10:07

  Här kan man bevittna den totala okunskap hos en Arrogant Borgar Minister, en Socialförsäkrings Minister till på köpet! En Minister som struntar i Riksdagsbeslut!

  Och här är en yttring som gör att jag undrar om han har alla hjärncellerna kvar…??

  Citat Ulf Kristersson:

  “”””– Arbetsmiljön är en underskattad fråga, säger Ulf Kristersson. Historiskt har vi lyckats ganska bra med tunga, smutsiga industrijobb – där är det många som kan jobba ganska mycket längre””””.

 3. T Lindholm
  18 februari, 2012 at 10:18

  Ulf Kristensson tycker alltså att Fredrik Reinfeldt har rätt om att Pensionsåldern skall höjas till 75 år, även om man har ett tungt och slitsamt Arbete, som resulterar i att det få som orkar ens till 60 år.

 4. Anonym
  21 februari, 2012 at 17:55

  … som sagt, sossarna är inte alls så missnöjda med sjukförsäkringen som man vill ge sken av. Det får väl om inte annat dagens utfall anses bevisa.

  Frågan kvarstår dock om partiet håller sina presumtiva väljare för att vara totalt dj-a korkade ?

  • 21 februari, 2012 at 22:08

   Vad har S hittat på nu ? Har varit avskuren frän alla medier hela dagen fram till nu.

   • Anonym
    22 februari, 2012 at 21:56

    Nä, det var väl detta med att Kristerssons pudel fick duga som ursäkt för ett halvårs obstruktion, man får intryck av att det egentligen mest rör sig om skådespel för massorna.

    Nu var ju iofs de tidigare skrivningarna som de båda riksdagsbesluten förespråkade inte så våldsamt mycket mer att hänga i julgranen ur rättsäkerhetssynpunkt, ingen vet ju än idag vad ett s.k. normalt förekommande arbete kan tänkas innebära mer än att dessa tycks vara helt oberoende av konjunkturer, fysiska arbetsgivare, geografi och mojligheter att söka och erhålla.

    • 22 februari, 2012 at 22:45

     Hur är det med den bortre gränsen för sjukskrivning.Vill inte (s) avskaffa den?

     • Anonym
      27 februari, 2012 at 01:15

      I ett system som byggts upp så att det ska vara nära nog omöjligt att kvalificera sig för någon längre sjukskrivning (socialstyrelsens beslutsstöd för sjukskrivande läkare, landstingsmiljarden, skärpta regler för rätt till sjukpenning, m.m,) blir den bortre gränsen rätt hypotetisk att diskutera, inte sant ?

      Jag tror knappast att jag behöver nämna vilka som ordnade ovan uppräknade konstruktioner va ? 🙂

Comments are closed.