Ulf Kristersson (m) bryter mot grundlagen.

Ulf Kristersson (M),   som ersatte Christina Husmark-Pehrsson som socialförsäkringsminister vägrar följa riksdagsbeslut.

Enligt vår svenska grundlag är det folkviljan som ska råda. Det betyder att riksdagsbeslut ska åtföljas.

1 kap. Statsskickets grunder

1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket. RF

Så sen t som 2011 beslutade riksdagen att  de gamla reglerna i sjukförsäkringen ska gälla , när sjukskrivnas arbetsförmåga ska prövas efter 180 dagar.

– Den gamla modellen innebar ändå att väldigt många fick en rimlig prövning, säger Eneroth.

– Den nya innebär att människor ska prövas mot en fiktiv arbetsmarknad. Det har lett till att människor i rehabilitering som kanske jobbar till 70 procent sorteras ut eftersom de anses kunna jobba 100 procent med en annan arbetsuppgift som inte finns. Det är inte acceptabelt. (Svd)

För Ulf Kristersson utgår all makt från just Ulf Kristersson.  Han vägrar att följa riksdagens beslut och säger sig veta bättre. När tar riksdagens tålamod med regeringens upprepade övertramp slut? Närmar sig tidpunkten för en misstroendeomröstning?

Varför Christina Husmark-Persson fick lämna posten som socialförsäkringsminister vet jag inte. Intressant i sammanhanget är att hon   var tydlig med att syftet med ändrade sjukskrivningsregler var att de pengar som sparades på sjuka som utförsäkrades skulle finansiera det jobbskatteavdrag som gav medelklassen lite mer i plånboken.

Lästips Uttalande  från s, mp och v och LO-tidningen om att regeringen måste följa riksdagens beslut

Media: SR, GP, DN, LO-tidningen, AB

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

  10 comments for “Ulf Kristersson (m) bryter mot grundlagen.

Comments are closed.