Undvika LCHF-diet för hälsans skull ?

Det finns kvinnor i min omgivning, några närstående som äter och rekommenderar LCHF kost
Mina misstankar om att den kosten inte är okey och t o m kan vara farlig bekräftas nu senast av en studie som gjorts på kvinnor.
Risken för stroke och hjärtinfarkt ökar med för mycket kött och för snålt tilltaget med kolhydrater.

Har Du diabetes 2 och är kvinna löper Du samma risk att få en hjärtinfarkt som en man som redan haft en. Det säger sig självt att i det läget är det  rena vansinnet med LCHF som rekommenderar grädde och smör i mängder. Det är definitivt inte bra för kolesterolet .
LCHF-diet ger snabb viktminskning men kan kosta dyrt. Proteinrik kost med för lite kolhydrater ökar risken för hjärtsjukdom och stroke ökar risken både stroke och hjärtinfarkt.

Det finns inga genvägar till viktminskning. På sikt är en varierad kost plus motion det som gäller.Varför inte testa  lite mer vegetariskt? Det är är en betydligt riskfriare och dessutom hälsosammare väg att få kontroll på vikten än alla dessa dieter med bokstavsförkortningar som LCHF, Atkins och liknande.

Andra om lchf, kött, kost, politik, samhälle,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
lilja
lilja
12 years ago

Den senaste studien baserar sig på en undersökning som analyserat vad kvinnor säger att de ätit och vad jag läst har den inget med fett att göra utan analyserar kolhydrater och protein. Dessutom de som åt mycket protein åt ca 40% kolhydrater vilket mer liknar ett mål på Mc Donalds. Låter det som en LCHF kost tycker du? X länken borttagen