Tydligare än så kan det inte bli.

Sverigedemokraterna i Sveriges riksdag fortsätter att dra till sig medias uppmärksamhet.

Idag genom att helt sonika tåga ut från Storkyrkan i protest mot biskop Biskop Eva Brunnes tal om människors lika värde. SD är verkligen ett parti som utmärker sig. (SD) såg Eva Brunnes ord , som ett direkt och personligt påhopp på deras ”rörelse”.  Uttåget ur Storkyrkan bekräftar bilden av ett främlingsfientligt och i grunden rasistiskt parti.

Utdrag ur Eva Brunnes predikan l i Storkyrkan:

Vi som tror på människors värdighet och lika värde, oavsett vilket land vi är födda i, oavsett vilket kön eller vilken ålder vi har, oavsett hur vår sexuella orientering tar sig uttryck, vi tror och hoppas att ni har den fortsatta förmågan att säga: Jag vill tala med dig, och den fortsatta längtan att ställa frågan: Vad vill du att jag ska göra för dig? Och känna den stora glädjen i de förändringar som detta kan göra.
Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor. Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor.

Sverigedemokraterna vände ryggen åt grundprincipen  i FN:s deklaration om mänskliga rättigheter, människors lika värde. Tydligare än så kan det inte bli.

Bloggat: Kent Persson,Peter Andersson
Media: AB , DN , Exp1, SvD1,
Andra om eva brunne, storkyrkan, , , , , , , , Intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Bosse
Bosse
13 years ago

”Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna.”

Dessa demonstrationer är riktade mot SD med slagord som ”Utvisa Åkesson”. Det är anledningen till att SD tågade ut ur kyrkan, och detta vet du, jag och alla inom mediaetablisemanget. Osmakligt av en biskop att under en officiell cermoni prata partipolitik.

Anton
Anton
13 years ago
Reply to  Bosse

Är man demokrat måste man tillåta att folk ger sin mening tillkänna som i demonstrationerna mot rasism.

David
David
13 years ago

Så skönt att de äntligen visar det ansikte som de flesta verkar förneka. Nu kan man inte längre säga att man inte stödjer rasism när man stödjer SD.

Namn
Namn
13 years ago

Det var inte fråga om något ställningstagande mot rasism utan om ett ställningstagande mot Sverigedemokraterna. Detta är uppenbart då hon inleder med att hänvisa till en demonstration mot SD och följer upp med att rada upp dom åsikter som man demonstrerade emot och tillskriver därmed SD dessa åsikter eftersom demonstrationen var riktad mot partiet. Detta var åsikter som partiet – enligt dess representanter – inte alls har! Hon smutskastar alltså sverigedemokraterna och avslutar med att – som jag tolkar det – legitimera det våld i form av stenkastning som förekommit vid SDs torgmöten med orden ”vi måste se till att även stenarna ropar”. Det är alltså helt felaktigt när media rapporterar att sverigedemokraterna lämnade i protest mot ett brett ställningstagande mot rasism. Man lämnade därför att man pekas ut som rasister och därför att vänsterextremt våld legitimeras. Dock ganska löjligt och onödigt agerat i mitt tycke.

annarkia
annarkia
13 years ago
Reply to  Namn

Om nu inte (SD) anser sig var rasister fanns ju ingen anledning för ledamöterna att känna sig provocerade.
Vad gäller demonstrationerna runt om i Sverige var de riktade mot rasism och främlingsfientlighet och de krafter som står bakom.
Sverigedemokraternas partiprogram har inslag av främlingsfientlighet och kulturrasism. Glöm inte heller Åkessons islamofobiska artikel i Aftonbladet.
Att kalla de som står upp för människors lika värde för vänsterextremister är ren gallimatias

Joanna
Joanna
13 years ago
Reply to  Namn

Idag visade(SD)sitt rätta ansikte.

Greta
Greta
13 years ago
Reply to  Namn

Tala om att tappa ansiktet.

trackback

[…] Annarkia […]

Per-Anders
13 years ago

Liknande aktiviteter ägnade sig Nationalsocialisterna åt i parlamentet innan de kom till makten i Tyskland på 1930-talet. Det här med att SD kommit in i riksdagen är riktigt läskigt, och det värsta är att det kan bli väldigt mycket läskigare.