En sagoberättare med vass udd.

Var inte Fredrik Reinfeldts regeringsförklaring den längsta någonsin? Helt utan glöd och engagemang likt en sagoberättare som sagt samma sak tidigare.

Blad upp och blad ned lästa statsministern innantill i en till synes  ideologilös  och utslätad regeringsförklaring.   Men  bakom orden som lovade alla och envar en bättre framtid fanns  en klar marknadsliberal agenda. Skattesänkningar och privatiseringar utlovades. Systemskiftet med en högerrevolution som skapar ökade klyftor  med resurs- och maktförskjutning till de rikas fördel fortsätter. En lång, lång saga med vass och farlig udd var den berättelse som hördes när regeringsförklaringen proklamerades. Ett PR-jippo likt Kejsarens ny kläder har fått fyra år till i sadeln.

Oron för främlingsfientlighet bortblåst

En nedtoning av oron för främlingsfientliga vindar och jämfört med 2006 en anpassning till det parlamentariska läget med ett främlingsfientligt, rasistiskt parti i  riksdagen.  Alliansfritt Sverige  konstaterar:

-2006 fanns följande med i Reinfeldts regeringsförklaring [pdf]:

Regeringen ser allvarligt på ökade främlingsfientliga tendenser och extremism. Principen om alla människors okränkbara värde måste försvaras med kraft.

I 2010 års regeringsförklaring [pdf] finns det inte ett ord om rasism eller främlingsfientlighet med.

Anpassning idag. Vad väntar i morgon?

Bloggat: Jinge, Röda Malmö, Martin Moberg

Media: AB12, DN1234 ,Ex1, SvD123

Andra om , , , , , , , , , i

1 comment for “En sagoberättare med vass udd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.