Slutkört för Saab?

Är det kört för Saab nu?

EIB:s kravSaab med återbetalning av lånet på 1,9 miljarder inom 90 dagar för att få tillstånd att sälja   fabriksfastigheter till Antonov  är ord och inga visor.. En affär som skulle frigöra kapital och lätta på trycket verkar gå i stöpet.. Om det finns fler villkor vill EIB inte uttala sig om. Med tanke på dålig efterfrågan på Saab och Vladimir Antonovs rykte kan EIB mycket väl ha tryckt på bromsen. Lars Carlström, talesperson för Antonov säger om EIB och den svenska regeringen

– Man är inte bekväm med Antonov, man är inte bekväm överhuvudtaget med Saab. Kanske tycker man att det är bättre med en konkurs nu, om man tror att man ändå skall få den om två år. (GP)

Idag är en ödesdag för SaabAutomobil som är i behov av snabb draghjälp. Antonov ska träffa riksgälden i eftermiddag och ett möte med regeringen blev aldrig av. Regeringen hänvisar till EIB och menar att de gjort sitt när de ställde sig som garant för länet från EIB.

Mycket tyder på att det är färdigkört för Saab nu.

Staten kan inte satsa pengar i något som inte har bärkraft. Konkurrensen bland biltillverkare är stenhård.Vad man kan kräva av alliansen är att de ger redskap för omställning och stöd åt alla de som redan i morgon kan stå utan försörjning och att talet om  vidareutbildning inte slutar i fasans fas 3.
Läs även andra bloggares åsikter om   , , , , , , ,

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments