Jönköpings flaggor på halv stång.

Ibland stannar tiden. Idag var det en sådan dag. På eftermiddagen möttes jag av budskapet att Stefan Liv förmodades ha omkommit i en flygplanskrasch i Ryssland.

Ett helt ishockeylag är utplånat. Alla familjer som nu sörjer en son,  make eller far. Så mycket sorg.Varför, varför låter man ett helt lag åka i samma plan? Ett plan vars certifikat skulle gå  ut om några veckor . Ett gammalt uttjänt plan?  En olycka av det här slaget kommer så nära när en av de omkomna är bygdens son och ofta firad hjälte . Stefan Liv HV71:s störste spelare som blev hela hockeysveriges gunstling i målvaktsburen för Tre Kronor finns inte mer.

Mitt minne av Stefan Liv är starkast från den tid han var vår granne snett ned på gården. Alltid lika glatt  tog han sig tid att se sig  omkring och hälsa  på alla som han såg innan han ilade iväg ut genom porten .

Under kvällen har  medlemmarna i HV71:s supporterklubb North Bank  samlats i sin klubblokal och är nu på väg  till Kinnarps Arena för en minnesstund.  Mina tankar går till Stefans Livs familj och alla de som stod honom nära. I kväll tänder vi ett ljus för Stefan Liv. I morgon flaggar Jönköping på halv stång.

Media: JNytt1, AB1234, Ex123, SvD123, DN, SVT, GP, SR

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments