Fördomar och diskriminering följs åt.

Kan diskrimineringen av romer bli tydligare än så? Diana Nyman från Romska rådet utsätts för dubbel kränknng av personal på hotell Sheraton.

Diana Nyman från Romska Rådet var inbjuden att  tala vid presentationen av regeringens vitbok om hur romer förtryckts i det svenska samhället.

Det förtryck och den förnedrande diskriminering romer utsatts för manifesterades på ett ögonblick då Diana Nyman från Romska Rådet inte ansågs fin nog att vistas bland övriga gäster i   frukostmatsalen på hotell Sheraton i Stockholm.

Trots att hon efter begäran av personal uppvisade rumsnyckel släpptes hon inte in i frukostmatsalen.

– Jag utsattes för diskriminering på offentlig plats och blev kränkt som person inför andra människor. De tycker att de kan behandla mig på ett annorlunda sätt på grund av min etniska tillhörighet, säger hon.

Vad händer efter att medierna uppmärksammat den kränkning Diana Nyman utsattes för av personal på Sheraton?

I dag får hon ett samtal från hotellets tf vd Thomas Johansson där han berättar att hans personal är ledsen och kränkt. (AB)

Sheraton tar till knepet med härskarteknik och ifrågasätter Diana Nymans berättelse . Thomas Johanssn och tar därmed kränkningen till en ny nivå och visar att fördomar och diskriminering mot romer lever kvar trots att vi skriver 2014.

 Vitboken visar på de oförätter, diskriminering och grova övergrepp som staten utsatt romer för under 1900-talet. En diskriminering   som byggde på en medveten politik baserad på ren rasideologi. Ett synsätt som gett avtryck ända in på 2000-talet. En etnifiering och rasifiering av romer som är en skam för Sverige.

Media: DN12 & Svensson,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments