Dokussåpan, något att uppröras över?

Dags för nytt avsnitt i serien Ung och bortskämd, en dokussåpa som rörde upp känslor efter första programmet..

Just det en dokussåpa, tillrättalagd och regisserad med ungdomar som har det gemensamt att de vill ha sin stund i strålkastarljuset. Knappast representativa för ungdomar i allmänhet. Under min dagliga möten med ungdomar i flera decennier kanantalet riktigt bortklemade rymmas på ena handens fingrar.  Inte fler! Därför blir jag glad när jag läser Gustav Fridolins debattartikel i Aftonbladet som pekar ut verkliga samhällsproblem vi borde bekymra oss över istället för den konstlade generationskonflikt som rullas upp i en dokussåpa. Gustav Fridolin nämner bl a barnfattigdomen och ungdomsarbetslösheten. De som inte vågar se att barnfattigdom de facto existerar måste vara både döva och blinda.  Fattigdomslukten luktar likadant i dag som i dåtidens samhälle. Ungdomsarbetslösheten är en av de högsta i Europa och barnfattigdomen har ökat. Det är verkliga problem vi borde uppröras över och bekämpa istället för att sopa under mattan och fnysa åt.

Maria Carlings krönika i Svenska Dagbladet närmar sig samma dokussåpa  med   samma utgångspunkt som Gustav Fridolin men funderar i andra spår:

Man blir lite sorgsen av Ung & bortskämd, men jag svårt att bli riktigt upprörd över ett underhållningsprogram som mest är långtråkigt. Det enda som fått mig att bli arg var när Aktuellt gjorde ett långt inslag med klipp ur den här dokusåpan och skildrade detta som verklighet.(SvD)

Tidigare inlägg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , intressant?

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
13 years ago

Bra rutet.