Vinter, snö och tågkaos i repris.

Nu står vintern för dörren med klass 1 och 2-varning i släptåg

Klass 1 varning vid västkusten och precis öster om Jönköping en klass 2 varning. Det blir att plocka fram vantarna och mössan och klä sig varmt. Ställa in cykeln eller sko om den med dubbdäck. Fryser det på blir det glashalt. Nattens snö ligger som en sörja på trottoarer så det gäller att lägga högklackat åt sidan och dra på sig vinterstövlarna.

Vid elvatiden var sikten över Vättern fortfarande hyfsad. Nu har Visingsö försvunnit i dimmorna och det snöar igen.

Tåg eller bil

Vintertid borde tåget vara säkrare än bilen. Hur många resenärer som kommer att överge det transportmedlet efter förra vinterns kaos återstår att se.  För en tid sedan lämnade Trafikverket en skrivelse som visar att de inte kommer att klara av underhållet  2011. Orsaken är att regeringen dragit ned på anslagen. Risken är därför stor att förra årets vinterkaos körs i repris i år igen. Dessutom varslar nu om att ett av nattågen mellan Mellansverige och Norrland ska dras in troligen av besparingsskäl.

Media :SvD1,DN, GP, AB, HD, Ex

Andra bloggar om  väder, regeringenpolitik, samhälle,intressant,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Marie-Ann
Marie-Ann
13 years ago

Känner mig lyckligt lottad som inte har så mycket val utan får ta det billigaste alternativet till norr, tåget. Förra julen…36 timmar på tåg istället för de 16 det skulle varit. Längtar inte efter ett nytt kaos!Men kan tänka mig att det blir pannkaka som det alltid blir numera med tåget men nu är jag förberedd och mentalt inställd på det (suck)

annarkia
annarkia
13 years ago
Reply to  Marie-Ann

Horribelt. Vilket resursslöseri att försätta folk i sån tidsknipa. Resultatet blir att allt fler väljer miljöfarligare transporter..

Morgan
Morgan
13 years ago

Håll i hatten! Just nu(1830) har fronten med snöfall nått Nässjötrakten. Vill inte gärna missa kvällens vädersändningar på tv, bara för att se de lätt upphetsade uttrycken hos meteorologerna.

annarkia
annarkia
13 years ago
Reply to  Morgan

Snöblandat blåser horisontellt in från Vättern. Det låter som om flera flygplan kretsar runt huset. Vinden alltså.