Vissa dagar är svårare än andra. #blogg100

semlaFettisdagen då alla mumsar på semla är en sådan dag. En svår dag.

Förställ dig hur det känns att låta bli. Semla som är så himla gott. Men inte hälsosam för en diabetiker.

Jodå det är min semla på tallriken. Dålig karaktär? Jag? Inte! Men  svårt att inse att diabetes är allvarligt i synnerhet när symptomen inte hunnit visa sig.Så lätt att blunda och förtränga.

Om den var god min semla? Jomen visst! Och det är väl det som räknas. Eller?   I dag är en annan dag och då blir det andra bullar! Förlåt jag menar ingen bulle till kaffet.

Lästips: Nanosemlor av guld, Ny teknik & Priset för vår söta synd, DN

Andra om , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Chris
10 years ago

Det kan finnas många skäl till varför man måste eller bör avstå en semla. Men det är ju så himla gott. Själv delade jag en liten kaffesemla med en kollega och fick njuta av en liten bit men slapp känna att jag tog i för mycket.

Anders Romelsjö
10 years ago

Även en diabetiker kan äta semlor! Som förnumstig läkare kan jag ge rådet att kombinera intag av läckerheten med litet mer motion, litet mer insulin om man har snabbinsulin ordinerat. Det är viktigt att äta sådant som man blir lycklig av. Det finns ett positivt samband mellan subjektiv lyckoupplevelse (om den inte är narkotikarelaterad) och olika hälsomått.

Hoppas din semla var lika god som min!

Anna-Karin
10 years ago

Jag missade att det var semmeldagen igår. Så jag åt en semla idag i stället. 🙂

Jag har visserligen inte diabetes. Fast jag brukar ändå motionera lite extra när jag unnat mig t ex en semla. Bra med balans i livet på flera olika sätt.