Vad händer nu?

Gammal nyhet från igår. Så snabbt urholkas nyhetsvärdet.Arkelsten  utreds inte för mutbrott. Dagens nyhet är istället en tennismatch och Sahlin.

Så bra för de politiker som låter sig bjudas på resor kan tyckas.  Gunnar Stetlers beslut att inte ens starta en förundersökning har stöd i svensklagstiftning. Arkelsten har inte gjort sig skyldig till mutbrott . Ett brott som är svårt att bevisa då det är mottagarens inställning till gåvan som är avgörande .

Vad händer nu?

Ska Sverige vara ett av få länder som saknar ett regelverk vars syfte är att förebygga korruption? I andra länder finns strikta regler för   lobbying och sponsring av politiska partier.Även om Arkelsten inte gjorde sig skyldig till något lagbrott så föreligger uppenbart en påverkanssituation och en intressekonflikt

Ett regelverk skulle också försvåra mediedrev och misstankar om mutbrott. Efter Arkelsten står nu  Sahlin tur att granskas. Det är två helt olika  affärer som inte kan jämföras. I Arkelstens fall finns en påverkanssituation och uppenbar intresekonflikt som inte existerar då Sahlin tar emot biljetter till en tennismatch.

Bloggat: Martin Moberg, Radikalen,

Media: DN EXP GP SvD SVT

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anton
Anton
13 years ago

Barnsligt mediadrev