En våldsspiral utan slut?

Ingen skymt av någon Palestinsk stat om Israel får bestämma.

Raketbeskjutning av Israel inifrån Gaza startade ett blodigt scenario. Tre skadade i Israel medan äver 70 skadades och 25 dödades av israeliska flygattacker.

Den senaste upptrappning är den allvarligaste på många månader. Det har nu gått över tre år sedan Gazakriget då 1 400 människor miste livet. Sedan dess har Hamas och Israel upprätthållit ett spänt lugn, en informell vapenvila och det är inte Hamas som nu avfyrar några raketer, utan den väpnade gruppen Islamiska Jihad. (SR)

Ohejdade flygbombningar som förstörde infrastruktur, skadade och dödade civila.  Är den nya gruppen ett resultat av den massakern?

  Gazas bombade barn håller på att växa upp och gör det enda de kan, ger igen med vad de har.(Röda Berget)

De som har möjlighet att påverka gör inte många knop. I måndags möttes den så kallade kvartetten för Mellanösternkonflikten – USA, Ryssland, EU och FN för överläggningar. I en videokonferens! Och det var ett halvår sedan sist. Någon hjälp från deras håll är knappast att vänta.

Att Ban Ki-moon säger sig vara ”djupt oroad” tröstar knappast någon av de närmare trettio familjer som mist en anhörig i Gaza den senaste veckan. (Jinge)

Våldsspiralen ser inget slut så länge palestinierna inte får möjlighet att bestämma över sina egna villkor i en egen självständig stat.  Den processen bromsas av USA och EU. Någon Palestinsk stat blir det inte frågan om förrän Israel är beredd att ge ett klartecken. Det är USA:s och EU:s strategi.

Media: dn 12  svd1 ab svt  sr
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas
Jonas
12 years ago

XXX
Läs kommentarsreglerna!
/annarkia