Äntligen!


EU försöker få bort det svensk snuset bakvägen genom att föreslå förbud mot vissa aromämnen.

Äntligen ropar många med mig. Nu kan snusets saga vara all.  Snus är äckligt och farligt. Tala med en person som har snus under överläppen är inte alltid helt lätt. Bulan under läppen förfular och talet blir otydligt. För att inte tala om lukten och … ja ni vet vad.  Fy   vad äckligt och ändå borde  jag  vara van,  gift som jag är med en man som alltid haft snusdosan inom räckhåll.

Det sägs att det är svårt att sluta snusa Kan det verkligen vara svårare än att sluta röka?  Det tror jag inte ett ögonblick på.

Aromämnena som föreslås tas bort   är smakämnen som enligt tillverkarna funnits i det svenska snuset i 200 år. Vilket argument! Är det bra för att det funnits länge? Är det farligt är det ju på tiden att det försvinner.   Lite tvång och intrång i privatlivet får vi väl ändå tåla då det gäller vår hälsa! Eller?

Media: Svd, ab, dn, sr
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Dee
Dee
12 years ago

Ja, att sluta snusa kan vara mycket svårare änn att sluta röka ciggaretter på grund utav att nikotin-halten i en prilla snus är ca 10 gånger mer än i en ciggarett! 🙂

Nitkotinhalter

Cigg: vanligtvis mellan 0,6 mg och 1,2 mg
Snus: mellan 4 mg ända upp till 24 mg!

Sjukt stor skillnad, jag har lyckats kicka bort ciggen, men snuset håller fast en trogen kund ”like a fat kid loves cake!” =)

// Snusarn

Mårten
Mårten
12 years ago

Jeez.. låt folk hålla på. Det drabbar ju inte dig.