En machiavellisk ledarstil som kräver offer.

Reinfeldt smiter undan ansvar genom att gång på gång offra andra.  En machiavellisk politiker av den gamla sorten. ((  Niccolò Machiavelli gav år 1532 ut boken Fursten, som handlar om konsten att skaffa sig inflytande.  En folklig ledare skall enligt Machiavellis ”realpolitiska” inställning ge intryck av att vara uppriktig, pålitlig och barmhärtig. Men för att behålla sin makt kan en furste sätta sig över alla moraliska regler och använda list, lögner och våld.))

Borerlius, Chiò, Odenberg Schenström, Littorin, Husmark Pehrsson,Sten Tolgfors och nu Sofia Arkelsten. Partisekreterare Sofia Arkelsten avgår, med ”omedelbar verkan” som det formuleras i telegrammen .  Då hon avsade sig sin plats i riksdagen för att bli partisekreterare är det rakt ut i kylan som gäller. Hon ersätts med Kent Persson oppositionsråd i Örebro, välkänd och omtyckt  i bloggosfären och på Twitter. I Örebro  förlorade Kent Perssons moderater stort mot socialdemokraterna vid senaste valet.  Vi som vill se en annan politik än den moderatledda regeringens och ett annat Sverige än det där klyftorna ökar och välfärden monteras ned ser gärna  att Kent Persson gör om sin ”bravur” från 2010. Vad annat kan han göra med en sådan politik som moderaternas?

Arkelstens omdöme och kunskaper har ifrågasatts tidigare. Hon har deltagit i gratisresa med Shell och sedan ogenerat lobbat för företaget  i riksdagen. Bottennappet var väl ändå då hon deltog i att  skriva om moderaternas historia och  ägnade sig åt ren och skär historierevisionism  när hon frankt påstod att moderaterna deltog i kampen mot apartheid och arbetat  för rösträtten i Sverige. Den fadäsen   ledde till skapandet av en populär tråd på Twitter,#stuffmoderaternadid.  Vad som ligger bakom utrensningen av Arkelsten  i nuläget  lär vi inte få reda på. Det skulle slå alltför hårt mot Fredrik Reinfeldt själv.

Frågan är om inte fler står på tur. Det har skramlat runt Carl Bildt, Ewa Björling och nu senast tårtskandalen som fått internationell uppmärksamhet. Det börjar osa hett runt moderaterna samtidigt som opinionssiffrorna blir ljummare och ljummare.

Lästips: ”Möt moderaternas nye partisekreterare”, Alliansfritt Sverige  

Mediaab123 ex svd1 gp1 dn123  svt1 sr1 dagens arena press(m)eddelande

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments