Vilket samhälle vill vi ha?

Rödgrön regering om det vore val idag. Enligt sifos senaste mätning minskar gapet mellan blocken och ger sd rollen som vågmästare. Förändringarna är små och inte statistiskt säkerställda.  Jag har svårt att se att sd kommer att fungera som vågmästare. Vare sig de rödgröna eller de blåblåvita vill enligt utsago göra sig beroende av ett högerextremistiskt parti. Det skulle i så fall kräva samarbete över blockgränserna eller samverkan mellan mittenpartierna. Vi har trots allt inte ett tvåpartisystem i Sverige även om blockpolitiken i sig har den effekten i nuläget.

Hur kommer de som sagt sig vilja lägga sin tröst på sd att agera i ett skarpt läge? Sd drar de facto till sig missnöjesröstare som på valdagen väljer annat parti.

Det intressanta den 19 september är  vilket block som får förtroendet att styra Sverige. De blå som löser alla problem med skattesänkningar med sämre välfärd och ökat utanförskap som följd  eller de rödgröna som värnar ett solidariskt samhälle som är till för alla?

Bloggat: Jinge, Krassman, Peter Andersson, BackNilsson

Media:  ab svd dn ex

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , i

Please follow and like us:

  5 comments for “Vilket samhälle vill vi ha?

 1. Nicklas
  18 april, 2010 at 13:32

  Hej!

  Vill bara säga att juh mer ni nämner SD (positivt eller negativt), så sitter de och gnuggar händerna och får nya medlemmar en efter en. Sluta smutskasta och satsa på istället vad socialdemokraterna har att erbjuda som är bättre. Läser även Måns Back Nilssons blogg och även där har jag knappt sett något som liknar en idé eller förslag på hur vi tillsammans skall göra det bättre. Ta debatt, sluta gnälla och framför allt sluta hata!

  Kärlek till alla

  mvh Nicklas

 2. Per
  18 april, 2010 at 20:28

  Varför tror alla att skattesänkningar automatiskt innebär sämre välfärd? Men när socialdemokraterna själva bygger arenor för en halv miljard eller pumpar in 10 miljarder i ett värdelöst järnvägsprojekt så innebär det såklart inte sämre välfärd! Hur tänker du då?

  • 18 april, 2010 at 21:38

   Jag kan inte diskutera aktiviteter jag inte har någon kunskap om.
   Prioriteringar som går ut över skol- och barnomsorgen, äldreomsorgen eller vården är inget jag förordar.
   Skattesänkningar som finansieras med försämringar för sjuka och arbetslösa är orätt och så långt ifrån rättvisa man kan komma.

Comments are closed.