Stort stöd för utvisningshotad familj i Jönköping.

Vid lunchtid idag samlades flera hundra ungdomar i Rådhusparken för att demonstrera mot migrationsverkets beslut att utvisa  en klasskamrat, Andi Maher Ibrahim som bott i Jönköping i tre år. Med plakat som från trygghet till krig och vi vill ha Andi kvar visade elever och lärare från Kungsängskolan sin solidaritet med en klasskamrat de lärt känna.  Vilken förtvivlan känner inte den familjen som ska skickas iväg till ett land som håller på att förblöda av inre stridigheter efter USA:s invasion. Andis familj är kristna och  och några av de tusentals som ska utvisas från Sverige. Migrationsverket menar att det är tillräckligt tryggt att åka tillbaka till Irak  Hur tänker migrationsverket när man fattar ett sådant beslut?

Utvisningarna från Sverige till Irak har pågått några år nu. Jag minns hur jag såg stora vita lakan med ord som andades rädsla för två år sedan. Det inlägget är fortfarande aktuellt:

Stora vita lakan med uppmaning till regeringen: ”Rädda oss från döden” får mig att stanna till på väg hem från jobbet. I porten till migrationsverket ligger några med stora täcken över sig. Det är andra dagen nu jag ser dem ändå fattar jag inte vad det är frågan om. Inte förrän jag ser på Smålandsnytt att det är en hungerstrejk mot avvisningar till Irak. Det är ju krig i Irak inte kan väl Sverige utvisa folk dit? Människor som bott och jobbat i Sverige flera år. Det kan inte vara möjligt!

Migrationsöverdomstolen är av annan mening. Domstolen anser att det inte längre är någon väpnad konflikt i Irak och inte längre någon fara för irakier att återvända till Irak. Det håller vare sig ansvariga för flykting- och migrationsfrågor på Amnesty, Svenska Röda korset eller FN:s flyktingorgan UNHCR med om. Vilka glasögon använder migrationsöverdomstolen?

Vilka glasögon använder migrationsverket?

Jnytt Jnytt SR LNY

Läs även andra bloggares åsikter om  

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Morgan
Morgan
14 years ago

Inga glasögon hjälper mot trångsynthet och total renons på empati.

annarkia
annarkia
14 years ago
Reply to  Morgan

Om de saknar empati borde de kunna använda sitt förnuft.

Joanna
Joanna
14 years ago

I tjänstemännens uppdrag ryms ingen empati endast fyrkantiga lådor som alla ska passas in i.