Verkligheten jagar (M).

Verkligheten börjar hinna ifatt moderaterna. All sifferexercis och historierevisionism till trots.Allt fler inser  att ”Ny” i ”Nya” moderaterna inte var så nytt ändå.

Experimentet med vår välfärd har försatt människor i nöd och jobben lyser med sin frånvaro. Det hjälper inte att Maria Larsson, Anders Borg och alla de andra ministrarna envisas med att påstå att sysselsättningen har ökat. De flesta kan räkna i det här landet och om befolkningen ökat måste man mäta sysselsättningsgraden.

Moderaterna backar i Sifo:s senaste väljarbarometer medan socialdemokraterna fortsätter att kliva uppåt. De rödgröna har nu egen majoritet. Elaka tungor viskar att så länge sossarna sitter still och inget säger går det bra men när praktiska politik läggs på bordet då rasar det. Det där tror jag är en ren myt, en förhoppning hos alliansens vänner.   Ska alliansen förpassas från Rosenbad krävs ett starkt socialdemokratiskt parti. Det inser var och en av oss vare sig i vi är socialdemokrater eller inte.  Ett alternativ till den politik som får Sverige att förblöda blir allt angelägnare för allt fler.

Bilden på kön vid soppköket utanför S:ta Clara kyrka i Stockholm gör ont i magen. Den togs av Henrik Westman. I onsdags laddade han upp den på Facebook och nu sprids den som en löpeld på nätet. En ögonblicksbild av ett annat Sverige. Ett land de flesta av oss inte trodde vi lever i. Men det gör vi. (AB)

Det är en bild av det fd välfärdslandet Sverige  som nu sprids internationellt. Ett mini-USA, skapat av den moderatledda regeringen med Fredrik Reinfeldt och Anders Borg i spetsen understödd av det schlingmanska propagandaministeriet som sa sig vilja utrota utanförskapet . Hur det blev?  Citat Daniel Swedin, AB:

Sverige uppvisar den största ökningen av andelen av befolkningen som riskerar ­fattigdom, enligt EU:s statistikbyrå. Utgifterna för socialbidrag och antalet unga förtidspensionärer har exploderat. I dag är fler personer sysselsatta inom Fas 3 än i AB Volvo. ­Enligt OECD är Sverige ett av de länder där ojämlikheten vuxit som allra mest under 2000-talet(Daniel Swedin i AB)

Media: ex1, svt, sr, dn1, svd12 & Nemokrati, Röda Malmö, M Andersson, DHE, M Moberg, R Lenefors

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
sl
sl
12 years ago

Sverige håller inte alls på att förblöda, vad är detta för hjärnsläpp? Sossarna återtar väljare när de distanserar sig från miljömuppar och avgrundsvänster. Allt Löfvén behöver göra är att mumla positivt om nya kärnkraftverk och låga elpriser. Det är det som är riktig socialdemokrati.

Lassalle
Lassalle
12 years ago
Reply to  sl

”Välfärdsstaten är 2000-talets farligaste och dödligaste epidemi,fullt jämförbar med pest,smittkoppor och aids” (Fredrik Reinfeldt ”Det sovande folket”).
”Fullt jämförbar”,sådan är tidsandan.

Putte Torild
12 years ago

Mycket bra skrivet. Även jag har upptäckt att människor i min närhet som för bara något halvår sedan blev mycket förnärmade när jag påpekade att fattigdomen ökar lavinartat i detta land, numera faktiskt ser detta själva med egna ögon och gillar det inte. Jag tror och hoppas att du har rätt!

buddy jesus
12 years ago

Jamen om man undantar de 10 % som har det sämst och de 10 % som har det bäst så har inte klyftorna ökat så mycket… eller hur det nu var. 😉

trackback

[…] Martin , annarkia , Mary , Thomas , Tokmoderaten , Peter , dhe , Johan , Högberg , Peter Rate this: Share […]