Du(m)heter och motbilder .

Medan bilden av Sveriges utförsbacke som välfärdsland sprider sig internationellt gör en ledarskribenten i Svenska Dagbladet ett desperat  försök att skapa en motbild.  En grov generalisering utifrån en persons åsikt om arbetslinjen, en (s)-märkt  finländsk nationalekonom, vill hon få sina läsare att tro på att jobbskatteavdraget och försämrade regler för sjukersättning och arbetslöshetsunderstöd får folk i arbete och nu går på export. Tror inte att den finten går hem.

Ungdomsarbetslösheten som är en av de högsta i EU får vänta på sin lösning till valet. Hur ska man annars tolka Reinfeldt och Schlingmans tal om att ungdomsarbetslösheten blir en viktig valfråga  vid valet 2014? Det är ju ett faktum att ungdomsarbetslösheten ökat under den moderatledda regeringens tid i Rosenbad.

Samtidigt fortsätter splittringen i de egna leden trots Fredrik Reinfeldts försök att använda piskan för att få alla att gå i samma led.

Tidigare inlägg

Bild: Eric-Rune.com

Media: Svt1,Svd123,DN, Ex

Andra om  , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] om att se upp för falska konsertbiljetter, Utredarna om Europeisk chockterapi, Nemokrati om Bildt, Annarkia om borgerliga medias motbilder,  fler blogginlägg på Netroots, Politometern, […]