Vems ärende går Naturvårdsverket?

Förvaltningsrätten i Stockholm tar Naturvådsverket i örat för att de   i vintras godkännt  en selektiv och riktad licensjakt mot 16 vargar i åtta revir i Mellansverige.

Förvaltningsrätten anser att det finns bättre sätt att att minska inaveln  i den svenska vargstammen än-riktad och selektiv jakt. tacka sjutton för de. Det kan ine ha funnits någon i detta avlånga land som på allvar kan ha trott att inaveln minskar om det blir färre vargar.

Vilket nonsens!  Vems ärende Naturvårdsverket går när de fattade beslutet om liscensjakt  lär väl stå klart för var och en.

Istället för jakt lyfter Förvaltningsrätten fram flytt av finsk-ryska vargar ner till Mellansverige som ett bättre alternativ för att stärka vargpopulationens genetiskt.(Rovdjursföreningen)

Nu hoppas jag att kammaråklagare Åse Schoultz står vid sitto rd och överklagar för att få till en straffskärpning mot de som roade sig med illegal vargjakt

Hudiksvalls tingsrätt dömde på fredagseftermiddagen en 52-årig man till fängelse i ett år och nio månader, efter att ha spårat och dödat en varg
Brottet anses grovt då det avser särskilt skyddsvärt vilt och utförts med en ”särskilt plågsam jaktmetod”.
– Jag kommer överklaga för att få straffet skärpt, säger kammaråklagare Åse Schoultz. (AB)

Bloggat :Jinge på  bilderblogg.se, Varghjärta

Media: AB,DN,Svd,SR

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 comments for “Vems ärende går Naturvårdsverket?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.