Vems ärende går Naturvårdsverket?

Förvaltningsrätten i Stockholm tar Naturvådsverket i örat för att de   i vintras godkännt  en selektiv och riktad licensjakt mot 16 vargar i åtta revir i Mellansverige.

Förvaltningsrätten anser att det finns bättre sätt att att minska inaveln  i den svenska vargstammen än-riktad och selektiv jakt. tacka sjutton för de. Det kan ine ha funnits någon i detta avlånga land som på allvar kan ha trott att inaveln minskar om det blir färre vargar.

Vilket nonsens!  Vems ärende Naturvårdsverket går när de fattade beslutet om liscensjakt  lär väl stå klart för var och en.

Istället för jakt lyfter Förvaltningsrätten fram flytt av finsk-ryska vargar ner till Mellansverige som ett bättre alternativ för att stärka vargpopulationens genetiskt.(Rovdjursföreningen)

Nu hoppas jag att kammaråklagare Åse Schoultz står vid sitto rd och överklagar för att få till en straffskärpning mot de som roade sig med illegal vargjakt

Hudiksvalls tingsrätt dömde på fredagseftermiddagen en 52-årig man till fängelse i ett år och nio månader, efter att ha spårat och dödat en varg
Brottet anses grovt då det avser särskilt skyddsvärt vilt och utförts med en ”särskilt plågsam jaktmetod”.
– Jag kommer överklaga för att få straffet skärpt, säger kammaråklagare Åse Schoultz. (AB)

Bloggat :Jinge på  bilderblogg.se, Varghjärta

Media: AB,DN,Svd,SR

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Varg, Canis lupus, Djur, Natur, Förvaltningsrätten ab1234 sr dn1234 svd123 Varghjärta Annarkia Arbetarbl […]

Leon
Leon
11 years ago

Den ”riktade” vargjakten har påtaglig prägel av den gamla definitionen av viltvård – ”Man skjuter djuren för deras egen skull”.

Först när Naturvårdverket och ansvariga (?) politiker tar problemen med de tusenfallt flera vildsvinen på allvar kan de möjligen betraktas som ”seriösa”. Kostnaden de skador dessa ”grisar” orsakar enskilda människor uppgår till miljontals kronor ändå ser man i huvudsak mellan fingrarna. Det accepteras t o m att dessa ”grisar” ges möjligheter att ytterligare föröka sig genom att tillåta vintertida utfodring.